Diari Més

Terra Alta

La Terra Alta fa una crida als joves aturats per convertir-los en emprenedors de l'agroalimentació i el turisme

Un pla formatiu, dissenyat conjuntament amb la URV, vol contribuir a assentar la gent al territori i dinamitzar el sector

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal de la Terra Alta i la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb la col·laboració de la Generalitat, han dissenyat un pla formatiu per als joves aturats d'entre 18 i 29 anys. L'objectiu és adreçar-se a aquest col·lectiu que, ni estudia ni treballa, i formar-los gratuïtament per convertir-los en emprenedors del sector de l'agroalimentació i el turisme. El curs, que es farà entre els mesos de març i juny, comptarà amb sessions teòriques i tallers pràctics on es formarà els joves en creació d'empreses, gestió comercial, models de negoci, innovació, entre altres. Una de les finalitats és aconseguir assentarla gent jove al territori i dinamitzar el sector agroalimentari no només de la Terra Alta, sinó per extensió de les Terres de l'Ebre.

La condició és tenir entre 18 i 29 anys i no estar treballant ni estudiant, i inscriure's al programa de Garantia Juvenil. Tot i que el curs es farà a la Terra Alta, segurament al viver d'empreses de Gandesa, està obert a tot el territori i l'objectiu és poder donar una oportunitat a aquest segment de la població per tirar endavant un negoci en un dels sectors amb més futur al territori com és el sector agroalimentari i agroturístic.

El programa 'Forma't en noves tècniques de comercialització. Aconsegueix ser un jove emprenedor 2.0' està impulsat des del Consell Comarcal de la Terra Alta i la URV s'encarregarà de la formació amb professorat intern però també amb experts externs. En total seran 150 hores de formació que es faran entre els mesos de març i abril i 30 hores de tutorització que es faran entre els mesos de maig i juny per desenvolupar els projectes concrets.

Des del Consell Comarcal de la Terra Alta, el seu president, Carles Luz, ha destacat l'oportunitat que ofereix aquest curs pels joves com una manera més d'aconseguir assentar-losal territori. Per Luz, és un dels projectes més importants que s'han fet al territori i que contribuiran a dinamitzar el sector agroalimentari.

La URV també ha acceptat aquest repte formatiu en considerar-lo un projecte engrescadori especialitzat en el territori. «No és un curs d'emprenedoria global sinó que ens especialitzem en un sector on la Terra Alta, i per extensió, les Terres de l'Ebre, hité possibilitats», ha manifestat el director de la càtedra d'Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro. A més de destacar el caràcter pràctic del curs on es farà especial èmfasi en els aspectes tecnològics i d'innovació, Duro ha animat els joves a apuntar-se i contribuir del «projecte de territori».

Els joves interessats poden demanar informació al Consell Comarcal de la Terra Alta i al correu electrònic deconomica@terra-alta.cat fins al 25 de febrer, termini màxim per fer les inscripcions.

tracking