Diari Més

Sergi Novo: De Reus a Londres

«Ajudo les empreses catalanes que volen entrar al mercat britànic»

Sergi Novo fa un mes que viu a Londres, on treballa com a consultor intern a l’Oficina Exterior d’ACCIÓ-Catalonia Trade & Investment

Novo assegura que Londres és la ciutat de les oportunitats.

«Ajudo les empreses catalanes que volen entrar al mercat britànic»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

— Com ha estat la seva trajectòria professional fins ara?

—Els últims tres anys he treballat com assessor del Grup Municipal de Partit Demòcrata a l’Ajuntament de Reus ajudant a l’alcalde Carles Pellicer i als regidors del PDeCAT. Anteriorment havia treballat en banca i en el sector de l’automòbil.

—Quins motius el van portar a l’estranger?

—Vaig sentir la necessitat de fer un canvi dràstic a la meva carrera professional. M’agradava la feina anterior, però no era l’àmbit pel qual jo m’havia format. Per aquest motiu, vaig aplicar per web a les places vacants d’Acció a les Oficines Exteriors. Després d’un procés de selecció de quatre mesos i diverses entrevistes, vaig ser escollit per anar Londres amb un contracte de nou mesos. Actualment sóc consultor de Catalonia Trade & Investment i ajudo les empreses catalanes que volen entrar al mercat britànic fent cerca de clients, proveïdors, estudis de mercat, construcció d’agendes i captació d’innovació internacional. És una feina apassionant i molt gratificant saber que ajudes a internacionalitzar i fer créixer empreses catalanes, és una manera més de fer país.

—Va ser molt sorprenent el canvi o va ser, més o menys, tal com s’ho havia imaginat?

—Sincerament, ha estat un canvi molt important i, en certs moments, complicats. La nova feina és força complexa i la ciutat de Londres és bastant caòtica. Qualsevol tràmit en aquest país és complicat, des d’aconseguir pis –millor dit habitació– ja que el preu mitjà mensual d’una habitació normaleta a 20 o 30 minuts del centre de la ciutat en metro oscil·la entre els 800 i els 1.000 euros, fins a obrir-te un simple compte bancari, pel qual vaig haver d’anar a tres bancs diferents perquè finalment accedissin a fer-me’l. Però bé, tot plegat és part de l’experiència i de tot s’aprèn.

—Quins són els indrets més característics de la seva nova ciutat d’acollida?

—Londres és una ciutat que enganxa. A totes hores té molta vida, mai t’avorriràs a la capital anglesa. Pots gaudir de les zones més típiques i turístiques com l’abadia de Westminster i el Bigben, dels magnífics parcs com Hyde Park o de tota la zona de botigues de Picadilly, Regent i d’Oxford Street. Però Londres també té llocs menys coneguts i amb molt d’encant com pot ser el SkyGarden, una torre de 36 pisos al cor de la City a on pots gaudir a 160 metres d’alçada d’una vista privilegiada de la ciutat o bé Richmond Park, un antic vedat de caça reconvertit en parc amb gran quantitat d’animals salvatges i paisatges magnífics.

—El país on viu és un bon indret per trobar feina?

—Londres és la ciutat de les oportunitats. Sense cap tipus de dubte aquí el jove que vol treballar treballa. El Regne Unit té una taxa d’atur d’un 4,2%. Si vens amb estudis, un nivell d’anglès acceptable i amb moltes ganes de treballar, no et serà difícil trobar feina. A més, aquí hi ha força rotació laboral, pel que, amb esforç i actitud, no és difícil progressar professionalment i arribar fins allà on et proposes.

—Des que va arribar ha viscut o li ha passat quelcom curiós?

— No us imaginaríeu la quantitat de reusencs que et trobes per Londres! Ja m’ha passat diverses vegades de trobar-me gent coneguda o creuar-te amb cares que et sonen.

—Què és el que més troba a faltar de casa?

—Sense dubte, la gosseta, enyoro l’afecte i l’alegria que dóna. I és clar, també la família i els amics. No és fàcil viure lluny de casa i dels teus.

tracking