Diari Més

Eduard Folch Gomis: De Reus a Viena

«La motivació i les ganes d'aprendre són claus per poder trobar feina»

Eduard Folch fa més de tres anys que viu a Viena, on treballa com a agent de reserves per a una cadena d’hotels austríaca

El reusenc va conèixer el país en un Erasmus mentre estudiava Turisme a la URV.

«La motivació i les ganes d'aprendre són claus per poder trobar feina»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Eduard Folch va estudiar un Grau en Turisme a la URV, i durant la seva etapa universitària va realitzar un Erasmus a la capital d’Àustria. Després de cursar un màster en Responsabilitat Social Corporativa, va decidir tornar a Viena per dedicar-se en aquest sector, on assegura sentir-se molt còmode i treballant en un futur.

–Com ha estat la seva trajectòria professional fins ara?

–Després d’acabar el Grau a la universitat vaig tornar a Àustria per a adquirir experiència i, a la vegada, continuar amb l’alemany. Després de més de dos anys treballant en el turisme, ara vull canviar la meva trajectòria professional per a crear un impacte positiu al món.

–Què el va portar a marxar de casa i venir a Viena?

–Trobava molt a faltar la meva experiència d’Erasmus, els amics que vaig fer-hi, parlar l’alemany, aprendre coses noves cada dia, entre d’altres.

–Quines són les principals diferències entre Àustria i Reus?

–Els horaris de menjades són força diferents. Els meus companys d’oficina, per exemple, van a dinar a les 11:30 hores. Els pisos a Viena acostumen a ser força grans, especialment les habitacions, de 15 a 30m². La targeta anual de transport públic de la ciutat té un cost de 365€. El metro i els autobusos nocturns estan en funcionament divendres i dissabtes durant tota la nit. A partir de les 22:00 hores les terrasses al carrer tanquen i no es permet per tant, seguir sopant o prenent una copa. Com a tradició, els arbres de Nadal els adornen amb espelmes reals, les quals les encenen la nit del 24.

–Què destacaria de la manera de treballar d’Àustria?

–M’agrada molt la manera de treballar del país. Penso que és força eficient i orientada a millorar les expectatives dels clients. La puntualitat és molt important a Àustria. Els meus companys arriben de mitjana de 15 a 20 minuts abans del seu horari laboral. Els correus electrònics que rebem han de ser contestats en un termini màxim de tres hores.

Creu que a Viena es nota que hi ha hagut crisi econòmica?

–En la meva opinió, a Àustria no es percep cap crisi econòmica. Una persona amb uns coneixements correctes de l’alemany pot tenir possibilitats de treballar a Àustria. La motivació i les ganes d’aprendre són claus en aquest procés de trobar feina.

–Des de la seva arribada, ha viscut alguna anècdota?

– Viena, tot i tenir una població d’1,7 milions, no em sembla una ciutat molt gran. De fet, em passa sovint que em trobo de casualitat a persones conegudes i amics per la ciutat. Això fa sentir-me com a casa.

Té intenció de tornar aviat a Reus, o de moment no es planteja la situació?

– A Viena hi estic molt a gust, no obstant el meu interès principal és treballar en el camp de la Responsabilitat Social Corporativa. El lloc de residència dependrà per tant, de la seu de l’empresa on treballi.

tracking