Diari Més

De Riudoms a Califòrnia: Laia Virgili

«Els americans sempre estan oberts a noves propostes»

La riudomenca fa poques setmanes que treballa com a monitora a Malibú, acompanyant diversos grups d’alumnes i supervisant tot tipus d’activitats

«Els americans sempre estan oberts a noves propostes»

«Els americans sempre estan oberts a noves propostes»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les ganes de viatjar i l’oportunitat de gaudir de noves experiències han dut a la riudomenca Laia Virgili fins als Estats Units, a Califòrnia. Està treballant com a monitora acompanyant a l’estranger, supervisant activitats. Exactament, està descobrint Malibú.

—Va ser molt sorprenent el canvi?

—La veritat és que m’imaginava la ciutat més neta, està bruta i els edificis no estan restaurats. Ara bé, els reportatges que surten a la televisió, amb la catifa vermella són imatges molt glamuroses, però no tenen res a veure amb el dia a dia.

—Quines són les principals diferències?

—Els horaris són força diferents. El dinar és a dos quarts d’una del migdia i el sopar és a les sis de la tarda. En principi, després d’aquesta hora ja no tornen a menjar fins l’endemà. Els primers dies em va costar acostumar-m’hi, però ara ja ho porto molt millor. Aquí a Los Angles la gent acostuma a menjar moltes hamburgueses i pizzes però la gent que s’ho pot permetre, perquè són botigues més cares, comença a menjar de manera més saludable. Pel que fa als habitatges, acostumen a ser d’un pis i els edificis de trenta plantes només els veus a la part de la ciutat que és financera.

—Els indrets més destacats?

—Aconsello visitar Santa Mònica, Venice Beach o Zuma Beach perquè són platges molt pintoresques, pel seu famós pier, per la gent estranya que hi veus o els famosos surfistes practicant sobre les onades. Deixant de banda les destinacions de platja, també és aconsellable visitar Hollywood Boulevard (passeig de les estrelles), Beverly Hills o alguns parcs d’atraccions com Universal Studios o Six Flags perquè els seus decorats, atraccions i espectacles segur que no us deixaran indiferents.

—Què destacaria de la manera de treballar del país?

—Els americans són molt comunicatius. Sempre estan oberts a noves propostes de millora, a comparar les maneres de fer i estan disposats a ajudar. Nosaltres no estem tan acostumats a aquest tipus de conductes, perquè potser no tendim a demanar ajuda o som més tancats a l’hora de treballar. D’altra banda, no són tan exigents com ho som nosaltres en l’organització i puntualitat.

—Li ha passat algun fet curiós?

—Quan vaig anar a Zuma Beach, platja on acostumen a anar molts surfistes a practicar amb les ones, em va sorprendre molt la gran quantitat de socorristes que hi havia vigilant els surfistes i com els hi donaven les indicacions per indicar-los que hi havia algun remolí o alguna corrent forta. Eren com els de Los vigilantes de la playa. Un altre fet curiós és que hi ha molts llatinoamericans treballant a Los Ángeles i fàcilment sents parlar castellà pel carrer, restaurants, botigues o supermercats, i en part et dóna la sensació que no has canviat de país.

—Què és el que més troba a faltar de casa?

—L’oli d’oliva i la dieta mediterrània. També la proximitat que tenim entre els diferents llocs per anar a comprar, escoles, supermercats o botigues de roba, ja que aquí es necessita el cotxe per anar a tot arreu.

tracking