Diari Més

MEDI AMBIENT

El fenomen de la rissaga s'obre pas al Serrallo

La sobtada pujada del nivell del mar va inundar breument el barri ahir al matí

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passeig del Moll de Pescadors del Serrallo va inundar-se ahir al matí durant una estona a causa d'una rissaga, un fenomen natural que provoca una variació del nivell del mar de manera extraordinària. L'aigua va cobrir la superfície destinada als vianants durant una estona, tal com va mostrar el Port de Tarragona a través dels seus canals oficials.

El passeig va estar inundat durant uns pocs minuts, però, en poca estona, va recuperar el seu aspecte habitual. Tan sols una fina capa d'aigua sobre les rajoles demostrava l'episodi que s'havia viscut al barri marítim, tot i que aquesta no és la primera vegada que succeeix al Serrallo, sinó que acostuma a passar una vegada a l'any.

La rissaga es produeix en pocs minuts a causa de diversos fenòmens meteorològics, com forts vents a la troposfera i aire càlid en nivells baixos de l'atmosfera i feble en la superfície, segons va indicar el mateix Port de Tarragona. La primavera i l'estiu són les estacions de l'any més favorables per a la creació de rissagues.

Les illes Balears són un dels indrets on es generen rissagues de manera freqüent. De fet, l'Agència Estatal de Meteorologia ha alertat que aquests dies es podria produir un descens del nivell del mar de fins a quatre metres a Menorca. El port de Ciutadella acostuma a ser un dels principals afectats per la rissaga. Aquests episodis poden provocar danys a les embarcacions, sigui amb xocs entre si o amb els molls, i a altres elements de la costa afectada.

L'episodi al passeig del Moll de Pescadors va durar uns minuts.

El fenomen de la rissaga s'obre pas al SerralloCEDIDA

tracking