Diari Més

Formació

Alumnes de Tarragona exposen peces de joieria creades durant el projecte 'L'artista va a l'escola'

L'alumnat ha gaudit de l'acompanyament de la joiera professional Raquel Aliaga Alcon

Imatge de l'exposició conjunta de peces de joieria inaugurada aquest dilluns.

Alumnes de Tarragona exposen peces de joieria creades durant el projecte 'L'artista va a l'escola'Natxo Guinea

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dilluns 12 de juny al matí s'ha inaugurat l'exposició col·lectiva de les peces de joieria confeccionades per part de l'alumnat de l'Institutescola l'Arrabassada i de l'escola Pau Delclòs mitjançant el projecte educatiu l'Artista va a l'escola.

Aquestes petites obres d'art es poden veure a partir d'avui i fins al pròxim 19 de juny a l'Espai Joieria Personal, ubicat al carrer Major número 36. Un centenard'alumnes han elaborat aquestes joies gràcies a l'acompanyament de l'artista invitada d'aquest curs, la joiera professionalRaquel Aliaga Alcon, qui ha apropat l'ofici, les tècniques i el procés de joieria als nens i nenes.

En el marc del projecte l'Artista va a l'escola, Aliaga ha aportat la passió i metodologia del seu taller a les aules i ha anat acompanyant durant tot el procés a l'alumnat, explicant i introduint els passos que cal seguir a l'hora de crear una joia, des de la proposta de la idea fins a l'elaboració del producte final en metall.

L'Artista va a l'escola

L'Artista va a l'escolaés un projecte educatiu impulsat des de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET) amb l'objectiu d'apropar l'art contemporania les escoles i instituts de la ciutat de la mà d'artistes del territori.Amb l'assessorament del personal tècnic de l'IMET, el personal docent i els iles artistes participants aconsegueixen que l'alumnat faci servir l'art com a instrument de recerca personal i social, i també com a eina d'expressió i comunicació d'idees.

L'Artista va a l'escola és una de les iniciatives educatives emmarcades en el Servei d'Arts i Educació de l'IMET,elqual tél'objectiu de treballar per a educar a la ciutadania en la sensibilitat i en el reconeixement de tot allò que les arts aporten a la vida quotidiana. La finalitat d'aquest servei és democratitzar iincrementar les oportunitats per a desenvolupar competències creatives i artístiques, apostant peruna formació humanista que té, entre els seus principals actius, el treball en equip,el respecte, la tolerància, la igualtat i la creativitat.

tracking