Diari Més

Els conductors podran sotmetre's a un test visual gratuït a 21 òptiques de Tarragona

La campanya cerca conscienciar sobre la importància de comptar amb una bona visió a l'hora de conduir

Segons dades d'un estudi, el 5,4% dels conductors condueixen per sota el límit visual exigit per llei.

Els conductors podran sotmetre's a un test visual gratuït a 21 òptiques de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conductors podran sotmetre's a un test visual gratuït a 310 òptiques catalanes en el marc de la campanya «Jo no sóc un linx», de Visió i Vida, que pretén «que ningú es posi a la carretera aquest estiu sense abans revisar l'estat de la seva visió».

Segons ha informat l'entitat aquest dijous, la campanya, que compta amb el suport de la Direcció General de Trànsit, el Servei Català de Trànsit i la Direcció de Trànsit del Govern Basc, cerca conscienciar sobre la importància de comptar amb una bona visió a l'hora de conduir i ofereix un test dissenyat per experts acadèmics d'òptica perquè els conductors puguin revisar, fins al 30 de juny, aspectes que interfereixen directament a la conducció.

Des de l'entitat, han explicat que, segons dades de l'estudi «L'estat de la visió dels conductors a Espanya, 2022», un test a què es van sotmetre 1.691 ciutadans, el 5,4% -196 persones de la mostra- condueixen per sota el límit visual exigit per llei.

«Sabem que els conductors amb pitjor visió tenen tres vegades més sinistres vials que la resta. El nostre objectiu és aconseguir que els sinistres a la carretera siguin zero», ha expressat el president de Visió i Vida, Salvador Alsina, que també ha subratllat que, de la mateixa manera que revisem l'estat del vehicle abans d'emprendre un viatge, «hauríem de fer el mateix amb la nostra visió».

Alsina ha afegit: «Al volant es prenen més de 15 decisions per quilòmetre recorregut i el 90% de la informació que necessitem per això prové del nostre sistema visual». En total, 248 òptiques de Barcelona, 25 de Girona, 21 de Tarragona i 14 de Lleida s'han sumat a la campanya «Jo no sóc un linx», que també busca arribar a conductors professionals, «des de riders, taxistes, autobusers , repartidors o camioners», i a la qual ja s'ha sumat Correos Express, que oferirà a la seva flota de conductors sotmetre's a la revisió.

tracking