Diari Més

El Moll de Pescadors de Tarragona acull aquest dijous un espectacle flotant

L'espectacle, protagonitzat per la cantant i pianista Violette Prevost, és gratuït i està obert a tota la ciutadania

Imatge de l'espectacle protagonitzat per la cantant i pianista Violette Prevost.

El Moll de Pescadors de Tarragona acollirà aquest dijous un espectacle flotantCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous, 8 de juny, el Cicle Cultura o Extinció convida a celebrar el Dia Mundial dels Oceans amb l'espectacle flotant La pianista Roja, a càrrec de Piano du Lac. La cantant i pianista Violette Prevost, atracada sobre el seu piano flotant que navegarà pel Moll de Pescadors de Tarragona, oferirà el seu subtil diàleg entre la música, la natura, l'entorn i la humanitat.

A través de la interpretació d'un ric i variat repertori que navega entre la música acadèmica i la popular, les composicions íntimes i personals de Piano du Lac exploren el folklore musical espanyol i posen en valor les seves renovacions històriques: cançons populars asturianes, andaluses, gallegues, basques, melodies populars de Falla, Lorca, Rodrigo... es reinventen en composicions contemporànies de Violette Prévost, qui escriu en català inspirant-se en la font dels ritmes tradicionals.

Le Piano du Lac desenvolupa des de fa anys la idea del piano a l'aire lliure, accessible a tothom, en moviment sobre l'aigua, fluint d'un lloc a un altre. L'espectacle, gratuït i obert a tota la ciutadania, serà al Moll de Pescadors a les 20 h. La programació del cicle Cultura o Extinció, continuarà divendres 9 i dissabte 10 de juny. Conjuntament amb l'Aula de Teatre de la URV i Zona Zàlata, es celebrarà la segona edició de Bunker Creatiu al Centre Cultural Antic Ajuntament, un conjunt d'activitats i tallers escènics al voltant de l'existència i la sostenibilitat.

El mateix dissabte 10 de juny, conjuntament amb la Coordinadora de Corals de Tarragona, pels carrers i places de la Part Alta, la ciutat viurà una nova edició de Tarragona Canta de la mà dels diferents cors de la ciutat, que oferiran, a partir de les 19 h, petits concerts fins acabar a les 21 h a la plaça de la Pagesia amb una cantata participativa, escrita per la compositora Marian Márquez, amb un text creat especialment per Cultura o Extinció, de l'escriptora Olga Xirinacs.

Dijous de la pròxima setmana, dia 15, l'Aula de Teatre de la URV presentarà el seu «Manifest d'un home emprenyat després d'un dinar de feina». Un home després d'una confrontació amb la realitat més immediata reflexiona i reacciona amb una explosiva reflexió sobre el que pensa de tot allò que l'envolta. El cicle Cultura o Extinció seguirà fins l'1 de juliol amb la seva oferta d'activitats gratuïtes, totes amb una mirada sostenible i amb la voluntat de generar sensibilització i conscienciació a favor del medi ambient.

tracking