Diari Més
Raquel Pizarro

Nova presidenta de la Via-T de Tarragona.

Comerç

«Volem demostrar que Tarragona té un potencial comercial molt gran»

Després de 9 anys dins l'entitat –primer com a tresorera i durant l'últim any com a vicepresidenta–, Pizarro és la primera dona presidenta de la Via-T

La nova presidenta de la Via-T, Raquel Pizarro, minuts després de l'entrevista.

«Volem demostrar que Tarragona té un potencial comercial molt gran»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

— Què significa per a vostè ser la primera dona presidenta de la Via-T de Tarragona?

— Al principi tenia por, fins i tot pressió, per ser la primera i tot el que suposava. Però després, pensant-ho fredament, vaig adonar-me que no és per a tant, que el treball és el mateix. Estic molt agraïda per ser-ho. Tinc la il·lusió renovada i les mateixes ganes de fer coses pel comerç de la ciutat.

— Creu que això pot crear un precedent per a que més dones estiguin al capdavant de més entitats de la ciutat?

— Espero que sí. Dins del sector del comerç hi ha moltes dones al càrrec d'establiments, així que tant de bo pugui servir per donar impuls a més..

— Com es va gestar tot el procés d'arribar a la presidència?

— Ja fa nou anys que formo part de la Via-T. En una primera etapa vaig estar-hi com a tresorera, i, des de l'any passat, com a vicepresidenta. La idea inicial era que un cop s'acabés el mandat del Salvador Minguella, si els altres membres així ho decidien, jo fos la següent presidenta. La dimissió de Minguella, però, ho ha accelerat tot i ha avançat els esdeveniments.

— Minguella continua formant part de l'entitat?

— Sí, com a vocal. Des de la junta volíem que seguís, és una persona que té molts contactes i aporta idees molt bones pel comerç de la ciutat. No volíem que marxés així com així. És molt important per a la Via-T.

— Quins són els objectius que es marca la nova junta?

— Volem dur a terme encara més accions solidàries, de formació, inclusió social i de visibilitat. El pròxim mes de setembre, recuperarem la Fira Multisectorial a la Rambla Nova, per la que estem molt il·lusionats. A més, mirarem d'impulsar encara més les que ja hem vingut fent aquests últims anys, com les flors al carrer. Internament, estem molt units, som una pinya i tenim les idees clares per a fer revifar de nou el comerç de la ciutat, al que creiem que li falta llum. A més, hem ampliat la nostra junta, en l'anterior érem 11, i ara en som 13.

— Per quina raó s'ha volgut ampliar la junta?

— L'hem volgut professionalitzar. Comptem amb comerciants de sectors molt diversos, i això ens ajuda a saber millor que ens fa falta.

— El nou vicepresident, Melcior Bustos, va comentar que nova junta vol cambiar la imatge de l'entitat, a què es refereix?

— Nosaltres sempre hem fet accions, fires, però no ens volem quedar etiquetats com només una entitat que fa coses. Nosaltres també donem suport als nostres associats en temes interns, en qualsevol problema que tinguin.

— Què li falta al comerç?

—Falta més inversió i implicació del govern municipal. Com a Via-T, sempre ens han obert les portes per a parlar, però després hem rebut poc suport. Tarragona té un potencial comercial molt gran, i ho volem demostrar. La resposta de la gent, sempre que es fan coses, és positiva, així que esperem poder tirar endavant bons projectes amb el nou govern que entrarà ara.

— Quines peticions li feu?

— Veure'ns, parlar, exposar les coses que tenim previstes pel que queda de 2023 i 2024, que són moltes accions i coses que a tothom li convé. Som una associació amb pocs recursos, si no ens ajuden econòmicament, pràcticament només podem fer el que estàvem fent, més ja no podem. Necessitem més suport econòmic perquè Tarragona llueixi com li tocaria. Ara està apagada.

— Aquests quatre pròxims anys són especialment importants per aconseguir-ho?

— És un moment ideal per a formar una jova junta. Amb un nou govern municipal que també quedarà constituït en els pròxims dies, espero que l'Ajuntament ens continuï obrint les portes com fins ara, i ens escolti, perquè, a vegades, no hi ha hagut el suport que ens esperàvem. Espero que ara la cosa canviï. Personalment, tinc bones sensacions, ja que entrarà un partit nou i, normalment, sempre tenen una bona empenta per a fer que Tarragona es mogui. Tenim una ciutat bonica, on la seva gent vol participar en qualsevol cosa que es faci. Hem d'aprofitar-ho.

— Què diferencia el comerç de Tarragona amb el de Reus?

— Tarragona té una cosa que Reus no té. Reus concentra totes les botigues en un nucli petit. Això, dins la societat en què vivim on ho volem tot a l'instant, i fàcil, està molt bé. A Tarragona, en canvi, està tot repartit, de manera que, quan vas a comprar, al mateix temps es pot observar tot el patrimoni que tenim. És una ciutat espectacular, amb platja, i un port preciós. Ens hem de creure que tenim una ciutat comercial.

tracking