Diari Més

LLICÈNCIES

Liciten la concessió per a l'explotació del Limboo de Tarragona per un termini de 10 anys

L'empresa que obtingui la llicència d'ús haurà de pagar un cànon anual mínim de 9.230,40 euros

Imatge d'arxiu del Limboo Beach Club, que està ubicat al costat de la plataforma del Miracle.

Liciten la concessió per a l'explotació del Limboo de Tarragona per un termini de 10 anysGOOGLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha tret a licitació la concessió per a l'ús privatiu de la finca on s'ubica el local d'oci Limboo Beach Club, en els jardins del Parc del Miracle. Les empreses interessades a explotar aquest espai propietat de l'ens municipal, podran presentar les seves ofertes fins al pròxim 14 de juliol. El contracte de la concessió serà per un termini de 10 anys i el cànon mínim anual que haurà de pagar el nou concessionari serà 9.230,40 euros. Aquesta xifra podria ser superior si les companyies que es presenten al concurs públic proposen una millora a l'alça. L'adjudicatària també haurà de prestar una garantia definitiva relativa a la conservació, gestió i explotació de les instal·lacions, que ascendeix a 4.615,20 euros.

Una de les novetats que presenta el contracte és que el local del Miracle, que inclou una terrassa de gairebé 600 metres quadrats, podrà funcionar com a bar-restaurant. Fins ara, només s'atorgava llicència de guingueta. Cal recordar que, el passat mes de març, l'Ajuntament va cessar l'activitat a Tucan, empresa gestionava el Limboo, perquè oferia un servei de restaurant i bar musical, deixant d'exercir les activitats objecte de concessió en els termes i condicions previstos en l'anterior contracte. El nou document, a més, contempla que es puguin dur a terme activitats extraordinàries previstes a la normativa d'espectacles públics i activitats recreatives, sempre que l'adjudicatària hagi obtingut la llicència corresponent.

MÉS INFORMACIÓ

El Limboo Beach Club salva l'estiu de 2023 i obrirà finalment

La concessionària s'haurà de fer càrrec de la instal·lació del bar-restaurant i els serveis i subministraments que se'n derivin. A més, estarà obligada a executar i finançar, de forma exclusiva, les obres de construcció que escaigui, prèvia autorització municipal. L'edificació executada, totes les seves instal·lacions, dotacions i serveis, així com les millores i innovacions, revertiran a l'Ajuntament i quedaran en poder del mateix un cop extingit el contracte. Quan finalitzin els 10 anys de concessió, si l'Ajuntament estima convenient tornar-la a licitar, es podrà acordar la pròrroga forçosa de la concessió fins que resulti nova adjudicació, o el que decideixi l'ens municipal si aquesta resultés fallida, fins a un màxim d'1 any.

L'Ajuntament es reserva la facultat de resoldre unilateralment la concessió en el cas d'incomplir el pagament d'una anualitat del cànon, sense dret a indemnització per part del concessionari. El consistori, que vigilarà i comprovarà la correcta utilització dels béns municipals i compliment de la seva finalitat, tindrà el dret de rescatar la concessió, resoldre-la per incompliment molt greu del concessionari o extingir-la per qualsevol de les causes previstes al plec de condicions.

Des de l'Ajuntament preveuen que la nova concessió per a l'explotació de l'espai no es pugui adjudicar fins al setembre o l'octubre. Per això, des de l'abril, el consistori va autoritzar l'ús provisional de la finca municipal perquè el Limboo pugui obrir aquest estiu. Segons fonts municipals, a banda de la fins ara adjudicatària, Tucan, s'han presentat més empreses per poder optar a la llicència a precari que atorgarà l'Ajuntament.

Ara, s'estan avaluant les ofertes i, en les pròximes setmanes, es decidirà quina companyia obtindrà aquest permís temporal. Com van explicar en el seu moment, es va prendre aquesta decisió «per un tema d'interès públic i perquè afavoreix la creació de nous llocs de treball».

tracking