Diari Més

PORT

Les obres de la terminal de creuers de Tarragona comencen en quinze dies

Global Ports Holding, que invertirà 5,5 milions d'euros per fer-la realitat, preveu que l'edifici entri en funcionament el maig del 2024

Una imatge virtual del futur de l'interior de la terminal.

Les obres de la terminal de creuers de Tarragona comencen en quinze diesCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció de la nova terminal de creuers començarà en els pròxims 15 dies. Dijous passat, representants de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) i de l'empresa Global Ports Holding (GPH) van celebrar una darrera reunió per tancar el calendari d'unes obres que no descarten que puguin arrencar aquesta mateixa setmana. Segons ha pogut saber diari més, GPH preveu que la terminal pugui entrar el funcionament el maig del 2024. Això vol dir que els treballs per construir el nou edifici duraran aproximadament un any.

El passat mes de gener, Global Ports Holding avançava que la terminal podria estar operativa el primer trimestre del 2024. Així, la intenció era que estigués enllestida per a l'inici de la temporada de creuers. Finalment, caldrà esperar una mica més de l'inicialment previst. Paral·lelament als treballs que es duran a terme al Moll de Balears, fora del port es fabricaran els diferents mòduls que, posteriorment, s'acoblaran per crear l'estructura de l'edifici. Cal recordar que, a principis del 2022, el Port de Tarragona va atorgar a Global Ports Holding, l'operador de terminals de creuers més gran del món, una concessió per 12 anys, amb opció a sis més, no només per a la construcció de la nova terminal de passatgers de creuer a Tarragona, sinó també per a la seva gestió.

El Moll de Balears, que va representar una inversió de 30 milions al Port i que té la capacitat d'acollir fins a quatre vaixells simultàniament, comptarà a partir del 2024 amb aquest nou equipament. Global Ports Holding invertirà fins a 5,5 milions d'euros en la construcció de la nova terminal de creuers modular, d'última generació, que utilitzarà energia solar per garantir la provisió continuada de les seves necessitats. A més, els passatgers que arribin a Tarragona podran gaudir en aquest edifici de tota mena de serveis, com ara botigues duty free. També es preveu que la terminal disposi d'una àrea intermodal per a l'estacionament d'autocars i vehicles, millorant la mobilitat de la zona, i d'un espai on es podran celebrar diferents esdeveniments.

Les obres comencen en breu al Moll de Balears, però l'arribada de creuers no s'atura. Des de l'APT asseguren que es podrà mantenir l'activitat amb normalitat, ja que les carpes on s'està duent a terme la rebuda dels passatgers es troben a una zona que no afecta l'espai de construcció de la terminal. L'únic que canviarà és la ubicació dels autobusos per a les excursions, que es col·locaran uns metres més enrere.

tracking