Diari Més

Premis

El projecte Civicleta, ideat a Tarragona, nominat als premis 'Novagob Excelencia'

Els guardons reconeixen experiències pioneres de transformació del sector públic d'Iberoamèrica

L'Ajuntament de Tarragona va recollir la iniciativa dels alumnes de l'Institut Vidal i Barraquer.

El projecte Civicleta, ideat a Tarragona, nominat als premis 'Novagob Excelencia'Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte Civicleta, liderat per les àrees de Centres Cívics i Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona, ha estat seleccionat com a candidat als Premis NovaGob Excelencia 2023. Aquests premis, que atorga la Fundació NovaGob, visibilitzen projectes i iniciatives innovadores que, en diferents àrees de gestió, desenvolupen les administracions públiques, consolidant-se així com un espai fonamental per conèixer i reconèixer les experiències pioneres de transformació del sector públic de tota Iberoamèrica, així com les persones emprenedores públiques que lideren el canvi.

El projecte Civicleta, nascut al 2022 des de l'Ajuntament de Tarragona per part de les àrees de Centres Cívics i Mobilitat i amb la col·laboració de l'alumnat dels cicles formatius d'Animació sociocultural i Marketing i publicitat, està nominat dins la categoria de projectes encara no desenvolupats a una organització.

La Civicleta és un servei de préstec de bicicletes que vol fomentar l'ús d'aquest vehicle sostenible per part de la ciutadania. En aquest sentit es pretén donar un servei integral i anar més enllà del préstec, per això els Centres Cívics també seran un punt de recollida i donació de peces que permetran el reacondicionament autònom de les bicicletes.

El servei de Civicleta té gran interès també en augmentar el conjunt de bicicletes pel servei de cessió, a través de donacions de peces o bicicletes completes. Tanmateix, la Civicleta vol oferir un servei de mobilitat a totes aquelles persones que no tinguin facilitat d'accés a mitjans de transport, facilitant-los la possibilitat del desplaçament amb fluïdesa durant el seu dia a dia.

Segons la consellera de Centres Cívics en funcions, Paula Varas, «és d'especial rellevància que la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona hagi estat nominada en aquests premis i fa palesa la seva trajectòria transversal i sostenible que fa anys que hi treballa». El servei de Civicleta té previst començar a funcionar a partir del pròxim mes d'octubre.

Els Premis NovaGob s'escullen mitjançant una convocatòria oberta a la participació de qualsevol institució pública d'Iberoamèrica, seguit d'un procés de votació i avaluació per part d'un jurat independent. Les votacions són obertes a personal de les administracions públiques fins al 12 de juny fent click aquí.

tracking