Diari Més

Ensenyament

El Centre de Formació d'Adults Fòrum de Tarragona reduirà el preu dels cursos

Els inicials de català, castellà i anglès passen de superar els 100 euros a valer-ne entre 20 i 25

El CMFA Fòrum es troba a l'IMET, a l'avinguda de Ramón y Cajal.

El Centre de Formació d'Adults Fòrum de Tarragona reduirà el preu dels cursosAlejandro Navarro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Municipal de Formació d'Adults Fòrum oferirà preus reduïts dels seus cursos a partir del curs vinent. Els inicials de llengües catalana, castellana i anglesa sobrepassaven tots els 100 euros sense l'aplicació de les bonificacions que s'atorgaven en funció de la renda.

Ara, els preus no arribaran als 100 euros en cap cas i, pel que fa als bàsics d'idiomes, variaran entre els 20 i els 25 euros. D'aquesta manera, les tarifes baixaran considerablement amb l'objectiu de garantir el dret a l'educació i evitar l'abandonament de les persones per les dificultats per justificar els descomptes, així com per equilibrar els preus amb els de les dues escoles d'adults de la Generalitat a la ciutat.

Fins ara, els alumnes inscrits podien iniciar el curs abans de rebre la bonificació. Això no obstant, els estudiants en situació de desavantatge cultural i vulnerabilitat social tenien dificultats en l'acreditació de les circumstàncies a valorar i en l'aportació de la documentació requerida per diferents motius, com no trobar la manera d'aconseguir-la o per dependre d'altres organismes públics que retarden el lliurament. Aquest escenari complicava el cobrament i demorava els processos. La corporació local, per resoldre la situació i evitar l'abandonament, va portar la reducció de les quotes al darrer ple, que va aprovar-la inicialment.

Aquesta mesura ha comportat que les bonificacions per renda que s'atorgaven perdessin sentit, ja que els nous preus seran gairebé iguals als que quedaven amb la màxima bonificació. Els cursos inicials de llengües catalana i castellana passaran a valer 20 euros. Els dos bàsics d'anglès, 20 i 25, respectivament. Els tres de formació instrumental també valdran 20 euros, mentre que, els de l'ESO per a adults, 60 euros, tant el primer com el segon nivell (abans tenien un preu de 420 euros). Les reduccions també s'apliquen a la resta de cursos, com el de preparació per a la universitat i el d'aplicacions informàtiques.

A més a més, es crearan noves bonificacions: una del 50% de l'import per a membres de família nombrosa de caràcter general i de família monoparental i una excepció del cent per cent del pagament per a membres de família nombrosa de categoria especial, víctimes de terrorisme, persones amb discapacitat igual o superior al 33% i infants o adolescents en acolliment familiar. Aquestes dues bonificacions per al CMFA Fòrum també es podran aplicar als preus dels ensenyaments de l'Escola Municipal de Música.

tracking