Diari Més

Tarragona programa una trentena d'actes per Sant Joan

Els actes començaran l'11 de juny amb l'Ou com balla per Corpus

otografia d'arxiu de Sant Joan 2022 (autor: Quimeras).

Tarragona programa una trentena d'actes per Sant JoanQuimeras

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Cultura i Festes de Tarragona ha presentat una trentena d'activitats per celebrar la Nit de Sant Joan que s'allargarà durant bona part d'aquest mes de juny.

Els actes donaran inici diumenge 11 de juny, dia en què la ciutat celebrarà amb tota la tradició el Corpus amb l'Ou com balla a la font del claustre de la Catedral i l'ofici religiós. Des del Pla de la Seu tornarà a sortir el Seguici de Corpus amb el Magí de les Timbales, els Gegantons Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells acompanyats dels grallers l'Esperidió, Tocaferro i Sonagralla. El seguici acabarà amb l'habitual tanda de lluïment a la plaça de la Font.

Dissabte 17, hi haurà la 3a edició la fira Aproxima't, de la mà del casal popular Sageta de Foc, tot fomentant els productes artesans locals i de proximitat d'alimentació, beguda i cosmètica natural del Camp de Tarragona. Enguany ho fa en un nou escenari, el Parc Saavedra.

Aquell mateix dia a les 19 h, l'Associació de Músics oferirà a la Capsa de Música el concert commemoratiu del Dia Internacional de la Música, enguany dedicat als singer-songwriters dels anys 60 i 70. Un concert a càrrec de noms de l'aMt com The Eightballs, Maurici Gene Band, Sonia Linares o Adrià Salvador.

A la nit, a les 22.30 h, des de la plaça del Fòrum fins als jardins de la Casa de la Festa, els Ninots de les Foguerades faran la seva Desvetlla, de la mà del Ball de Serrallonga i Colla Diables Voramar del Serrallo – Víbria de Tarragona, a ritme de la Xaranga Pujats de To! En arribar al passeig de les Palmeres la DJ Madame Popy amenitzarà el fi de festa.

Diumenge 18, a les 19 h a la Rambla Nova, la Cobla Cossetània commemorarà el dia Universal de la Sardana amb la seva tradicional Ballada. I a les 20 h, per quart any, la pirotècnia dels més petits s'escampa cap a un punt diferent de la ciutat. Aquesta vegada, després d'actuar a Torreforta, Campclar i Sant Pere i Sant Pau, les carretilles esclataran al barri de Sant Salvador, amb la participació del Ball de Diables Infantil, el Drac Petit, el Bou Petit, el Griu Petit i la Víbria Petita.

Per celebrar l'arribada de l'estiu i del Dia Internacional de la Música, el dia 21 Tecletes. Associació de Mares de Tarragona, amb la col·laboració de l'IMET i la Diputació de Tarragona, proposen El Solstici, tota una tarda de festa familiar a l'espai ParcQuinta per gaudir dels vespres al Parc, i també per acomiadar les activitats d'espai nadó i d'espai familiar que es fan al Parc de la Ciutat durant el curs amb tallers, jocs i la proposta Sonàrium de Pajarojocs. També hi haurà l'Escenari obert on gaudir de les joves promeses musicals que es formen a les escoles de música de la ciutat. L'espai comptarà amb food trucks, wine truck, barra Tecletes i punxadiscos per amenitzar la vetllada.

La revetlla de Sant Joan

El tret de sortida a la celebració de la nit més curta de l'any començarà la matinada del dia 23, quan la Colla Diables Voramar del Serrallo - Víbria de Tarragona i el Ball d'en Serrallonga es traslladen des del barri del Serrallo al cim del Canigó per recollir la Flama i fer el viatge de tornada per tal que a la tarda Tarragona pugui encendre les fogueres de la ciutat.

A les 18.30 h està prevista la seva arribada al Serrallo, on els Diables Voramar amb la Víbria i la Vibrieta rebran la flama, faran la proclama, encendran la foguera i cremaran el Ninot. A l'acte, enguany com a novetat també es convidaran entitats de la resta de municipis de la província per tal que recullin el testimoni de la flama i fer-la encara més extensiva arreu del país.

A partir de la tarda, diferents entitats com el Ball de Diables de Tarragona, la Sageta de Foc o l'AV Tarragona centre, oferiran tot un seguit de propostes per gaudir d'allò més de la revetlla de Sant Joan.

A les 21 h, membres del Ball d'en Serrallonga, la Víbria i els Diables de Voramar seran els encarregats de traslladar la Flama del Canigó del Serrallo fins a la plaça de la Mitja Lluna, on començarà la Cercavila de foc fins a la plaça Corsini. El Ball de Diables, el Drac, el Bou, el Griu, la Víbria i la colla de Diables Voramar, acompanyats pels convidats, el Ball de Diables dels Monjos, encendran la pirotècnia a maces, ceptrots i bèsties. Seguidament, a mitjanit, la plaça gaudirà de la Revetlla de Sant Joan amb els grups de versions Mano's Rock i la Tribut.

La Diada de Sant Joan i els castells

El dia 24 a la plaça de la Font, les quatre colles castelleres de la ciutat faran la primera diada estival amb el sistema de rondes a la tarragonina. A la nit, la festa continuarà de la mà de l'Associació d'amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i dels Xiquets de Tarragona, que oferiran un sopar a la fresca i el concert dels Tarraco Surfers a Cós del Bou; i una gran festa a la plaça del Rei amb el concert de Vergüenza Ajena trio i les versions i la música dels Pd Petardeig, respectivament.

Finalment, diumenge 25 al migdia, per a tots aquells que encara tinguin forces, els Xiquets del Serrallo i la Banda Unió Musical de Tarragona oferiran els seus vermuts a ritme de bona música.

tracking