Diari Més

Política

Josep Maria Cruset opta a ser el cap de llista de Junts a Tarragona al Congrés dels Diputats

L'expresident del Port concorrerà a les primàries internes del partit

Imatge de Josep Maria Cruset.

Josep Maria Cruset opta a ser el cap de llista de Junts a Tarragona al Congrés dels DiputatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Maria Cruset ha decidit fer un pas endavant per a les eleccions a les Corts Generals espanyoles del 23 de juliol i es presentarà a les primàries internes de Junts per Catalunya per ser el cap de llista del partit al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès al Congrés dels Diputats.

El president del Port de Tarragona entre 2018 i 2022 i alcalde de Riudoms entre 2007 i 2018 assegura que aquestes eleccions «són absolutament determinants per al futur del nostre territori i del conjunt de Catalunya». «No només estan en joc qüestions clau en l'àmbit de les infraestructures, del desenvolupament econòmic, de les polítiques socials i en matèria de sostenibilitat, sinó que també caldrà defensar la nostra llengua i la llibertat del nostre país», subratlla.

Així mateix, Cruset assenyala que el 23 de juliol «caldrà barrar el pas a l'extrema dreta, després que en l'últim cicle electoral hagi entrat amb força en diferents institucions, com al Congrés dels Diputats, al Parlament de Catalunya o en molts ajuntaments, i que pot representar una de les grans amenaces per Catalunya i pels valors democràtics».

Per això, Cruset ha anunciat que ha decidit «fer un pas endavant i posar-me a disposició per encapçalar la candidatura al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès». «Poso tot la meva experiència política i de gestió, així com el coneixement del nostre territori i la seva gent, a disposició de la candidatura i de la defensa del sud de Catalunya en aquesta pròxima legislatura al Congrés dels Diputats», remarca.

Cruset ha fet el pas després de diverses converses al llarg d'aquesta setmana amb afiliats i dirigents del partit al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, però ha acabat de prendre l'última decisió després de parlar amb el president Carles Puigdemont, la presidenta Laura Borràs i el secretari general de Junts, Jordi Turull. La votació de les primàries internes del partit serà el divendres 9 de juny.

Josep Maria Cruset i Domènech neix a Riudoms el 1975 en el si d'una família pagesa. Està casat i és pare de dos fills. És llicenciat en Enginyeria Química per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili i titulat en MBA per la URV.

Ha estat alcalde de Riudoms, des del 2007 al 2018 i vicepresident de la Diputació de Tarragona. El 2018 va ser nomenat president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, on va portar a terme una transformació del Port de Tarragona, tant des de la millora de la infraestructura portuària com des del punt de vista del volum dels seus tràfics.

El 2022 va finalitzar la seva etapa al capdavant d'aquest port, havent-lo projectat i aconseguint situar-lo entre els cinc grans ports del sistema portuari estatal. Actualment, des del punt de vista polític és vicepresident del Consell Nacional de Junts i professionalment treballa com a funcionari de la unitat de Projectes Corporatius de la Diputació de Tarragona.

tracking