Diari Més

Els tarragonins Xerrich, Maria Fort i Eloi Duran, seleccionats per participar al Sona9

Els artistes actuaran als 10 concerts preliminars de Catalunya, València, Mallorca i Andorra

El cambrilenc Eloi Duran ha estat seleccionat per participar al concurs musical Sona9.

Els tarragonins Xerrich, Maria Fort i Eloi Duran, seleccionats per participar al Sona9Xavi Barrullas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 23a edició del Sona9 ha rebut 127 candidats de tots els estils musicals i d'arreu dels Països Catalans. Aquest any presenta un projecte descentralitzat arreu del territori, amb 10 concerts preliminars els mesos de juny i juliol amb 30 artistes que actuaran a Barcelona, Tarragona, Lleida, Manresa, Girona, Palma, València i Ordino durant els mesos de juny i juliol.

Una de les novetats d'aquesta edició és que s'ha passat de 18 a 30 artistes seleccionats. De les comarques tarragonines han estat seleccionats Xerrich, Maria Fort i Eloi Duran.

A Tarragona, el concert preliminar serà el divendres 30 de juny, a les 19 hores, a la Capsa de Música. Hi actuaranXerrich (Pop d'autor, Cambrils), Maria Fort (Pop R&B, Tarragona) iEloi Duran (Indie Pop, Tarragona).

Concurs

Les propostes més votades passaran directament a la final del Premi Verkami per Votació Popular, que es realitzarà en línia el mes de juliol.

Les semifinals reuniran a 12 grups i solistes, 11 escollits pel jurat i 1 per la votació popular. En aquesta eliminatòria, que tindrà lloc al setembre, els participants hauran versionar un tema en català i musicar el poema. Les proves s'avaluaran al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla de Tarragona i La Mercè de Barcelona.

La recta final del Sona9 es realitzarà a l'octubre amb dues proves amb els 6 artistes classificats amb un showcase de petit format als estudis d'iCat per al programa Sona9 i una estada de formació a les Cases de la Música per preparar el directe amb un productor i director d'escena. El recorregut de la 23a edició del Sona9 acabarà el 16 de novembre a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm amb el concert on actuaran els 3 finalistes que hagin superat totes les proves.

Premis

L'apartat de premis s'ha ampliat amb dos nous guardons. Es mantenen els premis Sona9 i Joventut per al primer i segon classificats i es recupera el premi Èxit per al tercer. El premi Verkami serà atorgat a l'artista guanyador de la votació popular i el Premi Cases de la Música prendrà entitat pròpia i serà per al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 12 grups classificats a la fase semifinal.

El Sona9 està organitzat pel Catalunya Ràdio-iCat, TV3 i Grup Enderrock, amb el suport dels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears i el Govern d'Andorra, a més de la col·laboració de Cases de la Música, SGAE, AIE i el patrocini d'Estrella Damm.

tracking