Diari Més

Escoles

Les AFA de Tarragona reclamen que la cessió de la gestió dels menjadors duri 4 anys

Les famílies de les escoles afectades estan a l'espera d'una reunió amb el Consell Comarcal

Imatge d'arxiu de dues alumnes servint-se el dinar en un plat.

Les AFA de Tarragona reclamen que la cessió de la gestió dels menjadors duri 4 anysACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El litigi per la gestió dels menjadors escolars crea incertesa entre les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) de 38 centres educatius de la comarca, 11 dels quals són a la ciutat de Tarragona. Queda poc menys d'un mes perquè acabi el curs i les famílies han denunciat que el Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) continua sense definir per quants anys es renovarà la cessió d'aquest servei. Des de les AFA reclamen que el nou conveni tingui una duració de 4 anys.

«El 15 de desembre del 2022, el Consell Comarcal ens va comunicar a 38 AFA de la comarca que a partir del curs 2023-24 gestionarien ells els menjadors escolars», explica Sílvia Miquel, presidenta de l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escola de Pràctiques. A finals de gener, després d'una reunió entre el Consell Comarcal i les AFA, que es van mobilitzar, van aconseguir que el CCT rectifiqués la seva decisió i es comprometés a prorrogar el conveni actual a favor de les AFA per al curs vinent.

El passat mes de març, es va produir una nova reunió, en la qual «no va venir cap polític», indica Miquel, qui explica que en aquesta «ens van assegurar que elaborarien un esborrany del conveni i ens el farien arribar». «En 23 dies encara no hem rebut res», explica. A més, les AFA han reclamat una nova trobada, aquesta vegada, però, amb representació política del CCT.

«És necessari que, a més dels tècnics, vingui algú que tingui poder de decisió dins de l'administració». Segons ha pogut saber Diari Més, el Consell Comarcal està treballant per poder tancar quin dia es podrà produir la trobada, que comptarà amb la presència del president del CCT i el president de la Comissió Informativa d'Educació. La previsió és que tingui lloc en les primeres setmanes del mes de juny.

En aquesta reunió, les AFA reiteraran la seva demanda perquè la durada del conveni sigui de 4 anys. «Jurídicament és possible, es tracta d'una voluntat política», assegura Miquel. «Si només ens asseguren un any, no podrem negociar bé amb les empreses que s'encarreguen de portar els aliments i fer el menjar, així com del monitoratge», indica.

Des de les associacions de famílies creuen que «hi ha una voluntat del Consell Comarcal de treure rendiment econòmic a través de la centralització del servei de menjador» i que això repercutirà negativament en els seus fills. A més, temen que «la pròrroga per un sol any sigui una estratègia per guanyar temps i acabar prenent la gestió a les AFA, com ja volien fer enguany».

tracking