Diari Més

Comerç

La nova junta de la Via T demana a l'Ajuntament de Tarragona més inversió en comerç

Raquel Pizarro és la primera dona que presideix l'associació, que aposta per un «canvi de rumb»

La Cambra de Comerç de Tarragona va acollir l'acte de presentació de la nova junta de la Via T.

La nova junta de la Via T demana a l'Ajuntament de Tarragona més inversió en comerçDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Comerciants Via T estrena una nova junta, encapçalada per Raquel Pizarro, de la Sastreria Pizarro, que es converteix en la primera dona a presidir l'entitat. Ahir, es va presentar en societat i va assegurar que la nova directiva és «oberta i representa tots els sectors dels comerços de Tarragona». Pizarro ha apostat per una junta «àmplia», fet que els permetrà ajudar amb «més precisió i professionalitat» tots els associats. La presidenta de la Via T va aprofitar l'ocasió per demanar al pròxim govern més comunicació, així com més inversió en el comerç de la ciutat.

D'aquesta manera, Pizarro agafa el relleu de Salvador Minguella, que a finals de març va dimitir després de la polèmica amb la campanya Stop decadència de la plataforma Tarragona Creix, a la qual va donar suport. L'acompanyarà Melcior Bustos, propietari de la botiga El Lloro de la Negrita, qui ocuparà la vicepresidència de l'associació.

«Fins ara, l'objectiu de la Via T semblava ser el d'englobar comerços i fer activitats al carrer», va indicar Bustos, qui assegurava que la nova junta vol «canviar aquesta imatge de l'entitat, per convertir-la en un hub que potenciï el comerç de la ciutat, tant ajudant en la gestió del dia a dia, com a l'hora d'obtenir subvencions».

De fet, va fer molt d'èmfasi en els fons Next Generation, que suposen «un munt d'oportunitats que volem aprofitar per expandir la Via T i canviar el rumb per dirigir-nos cap a la professionalització». A més, Bustos es va mostrar a favor de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU): «És un camí a seguir que, en el fons, ens posarà al capdavant de tot». Amb això, esperen augmentar el nombre de socis i la capacitat econòmica de l'entitat.

Anar en la mateixa direcció

Pizarro va remarcar la necessitat que l'associació i l'Ajuntament vagin «en la mateixa direcció». Per a això, va demanar que hi hagi una «comunicació fluida» entre els comerciants i l'administració. Bustos, per la seva banda, va afirmar que traslladaran a l'Ajuntament que «hi ha hagut una falta d'inversió força important en el comerç».

«No ens han donat l'esquena, però haurien d'invertir més, no només en la Via T, sinó en clau ciutat», va afegir. D'altra banda, Pizarro, que va recordar que enguany és el 20è aniversari de la creació de l'associació, va explicar que continuaran fent diferents actes «solidaris, de visibilitat i de formació d'inclusió social».

A més, del 8 al 10 de setembre organitzaran una fira multisectorial, que volen que es converteixi en un esdeveniment «sonat i perenne». La presidenta de la Via T també es va pronunciar respecte als creuers, assegurant que «sempre és bo que vingui gent a la ciutat, que els carrers estiguin plens i els comerços se'n puguin beneficiar».

tracking