Diari Més

Eleccions 23-J

El regidor de Cs a Salou Pere Lluís Huguet, possible cap de llista del PP per Tarragona el 23-J

El partit estaria negociant la incorporació de l'advocat, qui va traspassar el seu càrrec com a portaveu a Sergio Susín, a les seves files

L'advocat i actual regidor de Ciutadans a Salou, Pere Lluís Huguet, en una imatge d'arxiu.

El regidor de Cs a Salou, Pere Lluís Huguet, possible cap de llista del PP per Tarragona el 23-JGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pere Lluís Huguet, qui ha estat portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Salou fins al mes de febrer passat, podria encapçalar la llista del Partit Popular a Tarragona en les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. Segons ha pogut saber Diari Més, els populars estarien negociant la seva incorporació per intentar aconseguir la representació que no van poder recuperar en cap de les dues cites electorals de l'any 2019.

Davant la dissolució de les Corts Generals i la convocatòria per sorpresa de les eleccions generals per al pròxim 23 de juliol, la maquinària interna del partit s'ha posat en marxa, sense temps ni tan sols per celebrar el seu retorn a molts ajuntaments catalans i la seva victòria a vuit de les 12 comunitats en joc el passat 28M. Després que s'hagi confirmat l'enfonsament definitiu de Ciutadans i el traspàs de vots dels taronges cap al PP i Vox, tot apunta que aquesta serà la tercera oportunitat –i podria ser la vençuda– per recuperar el diputat per Tarragona perdut l'any 2019.

L'advocat Pere Lluís Huguet és regidor a l'oposició des del 2019 a l'Ajuntament de Salou, on va concórrer com número 1 de la candidatura de Ciutadans, la qual va obtenir quatre regidors. És també portaveu de Cs a la Diputació de Tarragona. A finals del mes de febrer passat, Huguet feia un pas al costat i traspassava el càrrec de portaveu de Ciutadans al regidor Sergio Susín –qui ha encapçalat la llista municipal a Salou el 28M– al·legant motius personals relacionats amb la seva professió.

En cas que les negociacions prosperin, Huguet haurà de retornar la presència territorial perduda al Congrés per Jordi Roca, però, en aquesta ocasió, en un escenari més favorable als populars.

En les eleccions generals del 28 d'abril de 2019, el Partit Popular només va assolir un 5,1% dels vots, el que va allunyar del Congrés al seu candidat per Tarragona, Jordi Roca, qui el 2015 havia deixat el càrrec com a regidor de l'ajuntament de la capital després de ser elegit diputat a la cambra baixa.

Tot i els mals resultats, Jordi Roca va tornar a encapçalar la llista del PP a les eleccions del novembre del mateix any, convocades davant la impossibilitat de cap dels candidats d'arribar a la Moncloa. En els comicis del 10 de novembre de 2019, el 7,7% dels vots aconseguits pels populars a Tarragona tampoc no foren suficients per facilitar l'entrada de cap dels diputats populars al Congrés.

Francesc Vallès, en les travesses del PSC

El nom del reusenc Francesc Vallès, actual secretari d'Estat de Comunicació del govern de Pedro Sánchez sona amb força en les travesses per liderar la candidatura del PSC per Tarragona en les pròximes eleccions del 23 de juliol.

Vallés seria una de les apostes de la direcció del partit per tal d'assegurar-se la seva permanència a la cambra baixa en cas que el PSOE perdi les eleccions. Cal recordar que Francesc Vallès va ser nomenat com a secretari d'Estat el juliol de 2021, després de tres legislatures com a diputat, i va passar a formar part del nucli dur més proper al president Pedro Sánchez. Vallès també va ser portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus.

tracking