Diari Més

Política

El regidor no adscrit José Luis Calderón serà el cap de gabinet de Viñuales

L'edil va ser el número 4 de la llista de Ciutadans en el 2019, la qual liderava el futur alcalde

José Luis Calderón, a baix a l'esquerra, celebrant la victòria de Viñuales a la seu del PSC.

El regidor no adscrit José Luis Calderón serà el cap de gabinet de ViñualesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rubén Viñuales ja ha decidit qui serà el pròxim cap de gabinet d'Alcaldia. L'escollit, segons ha pogut saber diari més, és el conseller no adscrit José Luis Calderón, home de confiança del líder socialista. Els dos, advocats de professió, tenen passat taronja.

En les eleccions del 2015, Viñuales va encapçalar la llista de Ciutadans, en la qual era present Calderón i ocupava el número 13. En els següents comicis del 2019, Cs va apostar per ascendir l'edil fins a la quarta posició de la seva candidatura, la qual tornava a liderar el futur alcalde. En totes dues ocasions, la formació taronja va obtenir 4 consellers.

Tot i que Calderón no s'ha significat públicament, el cert és que el conseller no adscrit va estar el passat 28 de maig a la seu del partit socialista celebrant la victòria de Viñuales a les urnes. A més, durant la campanya, es va anar fent ressò de les propostes del PSC a través de les seves xarxes socials.

En alguna ocasió, també es va deixar veure per la carpa dels socialistes. Així, Calderón ocuparà un lloc estratègic i es convertirà en l'ombra de Viñuales, desenvolupant funcions d'assessorament, encarregant-se de la política de comunicació o organitzant l'agenda de responsabilitats públiques de l'alcalde, entre altres tasques.

Pocs mesos després que Viñuales deixés el partit i dimitís com a regidor a l'Ajuntament de Tarragona a finals de 2020 per fitxar pel PSC, Calderón va decidir abandonar Ciutadans i va passar a ser conseller no adscrit. No ho va fer sol.

També va donar-se de baixa del partit Sonia Orts, la qual ha anat com a número 8 en la candidatura del PSC per a les eleccions del passat diumenge. Cal recordar que els socialistes van treure 9 escons, així que la consellera no adscrita repetirà a la plaça de la Font. Ara, però, de vermell. Orts va justificar la decisió de deixar Cs, després de vuit anys de militància al partit, assegurant que se sentia «decebuda i enganyada». La marxa de Viñuales també va influir.

Amb el fitxatge de José Luis Calderón com a cap de gabinet, el PSC continua determinant el seu equip per governar a partir del 17 de juny. En principi, si no canvien de parer en les pròximes setmanes, ho faran en solitari. Els socialistes també tenen bastant definit el cartipàs per al nou mandat. Entre altres, Viñuales assumirà la conselleria de Seguretat i la número 2 de la llista del PSC, Montse Adan, les de Comerç i Turisme.

tracking