Diari Més

Sequera

El CAT assegura que no aplicarà restriccions als abonats durant la prealerta

L'ACA sí que aplicarà limitacions amb la declaració de l'alerta a 51 municipis que beuen del minitransvasament

El

El CAT assegura que no aplicarà restriccions als abonats durant la prealertaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d'emergència del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha acordat aquest dimecres canviar la fase de normalitat per la de prealerta davant del baix nivell de reserves del pantà de Mequinensa durant els últims dos mesos de forma sostinguda. Malgrat això, asseguren que no preveuen aplicar restriccions obligatòries als seus abonats atès que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) garanteix i considera prioritaris els subministraments en alta d'aigua potable. L'anunci arriba l'endemà que el Govern anunciés la pròxima declaració de l'estat de l'alerta a la unitat d'explotació del CAT. En aquest cas, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) sí que limitarà els usos que 51 municipis abonats podran fer dels seus recursos d'abastament.

Segons l'ens, la nova fase de prealerta suposarà avaluar i analitzar de forma més exhaustiva dels indicadors hidrològics, així com continuar donant a conèixer la situació a les institucions a través de campanyes sensibilitzadores i informatives. D'altra banda, també es continuaran comprovant possibles recursos alternatius en cas de necessitat.

El president del CAT, Joan Alginet, ha reiterat que l'activació del pla en aquesta fase no contempla restriccions als usuaris ni té cap afectació en l'explotació i el servei que ofereix el Consorci. "Els nivells del pantà de Mequinensa registren per aquesta època de l'any, mínims històrics, tot i que el subministrament del CAT als seus consorciats està garantit, la situació és inèdita. Cal que entre tots i totes fem un esforç per un ús responsable i sostenible de l'aigua. És crucial que cadascun de nosaltres assumeixi la responsabilitat de conservar l'aigua i reduir el consum en totes les àrees de la vida quotidiana", ha manifestat.

El comitè d'emergència de l'ens que gestiona el minitransvasament està format per personal tècnic del propi CAT, així com pels ajuntaments i les indústries consorciades amb un major consum, el cap d'oficina de planificació de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i el director de l'ACA, així com el director de l'àrea d'abastament del mateix organisme.

tracking