Diari Més

Política

Collado insta ERC i el PSC a resoldre «els conflictes personals» i governar junts a Tarragona

El líder d'En Comú Podem creu que un gran pacte d'esquerres afavoriria les relacions amb el govern espanyol i el de la Generalitat

Imatge d'arxiu del debat coorganitzat per 'Diari Més' i TAC12 la setmana passada.

Collado insta ERC i el PSC a resoldre «els conflictes personals» i governar junts a TarragonaAlejandro Navarro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista d'En Comú Podem, Jordi Collado, insisteix en un gran pacte d'esquerres per governar Tarragona, però considera que «els conflictes personals» entre el PSC i ERC frenen qualsevol mena d'acord. Collado creu que els dos partits coincideixen en moltes propostes i té la voluntat d'actuar de «pont» entre les dues formacions per arribar a una entesa, ja que pensa que per a la ciutat seria positiu «alinear» l'Ajuntament amb el govern espanyol i el de la Generalitat.

D'altra banda, el número 1 dels comuns confia que els partits d'esquerres obtinguin la majoria a les eleccions generals. ECP comença una nova etapa a Tarragona amb «ganes de treballar per la ciutat» i assolir «grans consensos». Per aquest motiu, insta el PSC i ERC a resoldre les seves diferències: «Estan molt cremats i els ànims s'han de refredar. Han estat tota la campanya barallant-se, però tenen força coses en comú».

Alhora, Collado apunta a una possible diversitat d'opinions entre els membres d'ERC sobre si aproximar-se al PSC i fer un esforç de reconciliació. «Però Xavi Puig no en vol sentir a parlar», expressa en referència al número 3 dels republicans. I afegeix que l'alcalde i cap de llista, Pau Ricomà, també és contrari a teixir relacions amb el PSC, tot i que s'ha mostrat predisposat a facilitar els projectes positius per a la ciutat i a liderar l'oposició de manera constructiva.

El futur alcalde i líder del PSC, Rubén Viñuales, agraeix la postura de Ricomà: «L'honra marxar així». Paral·lelament, creu que és «impossible» governar amb ERC, tot i que considera que poden arribar a acords en temes concrets. Viñuales explica que, personalment, té bona relació amb membres d'ERC i que el «conflicte» és entre els partits. «Puig, per exemple, és una persona molt intel·ligent i hàbil», destaca.

Viñuales assenyala que demanarà «cita» amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per parlar de diversos assumptes, com el projecte d'alberg juvenil de la Ciutat de Repòs i Vacances. «Hem de tenir garanties que serà només per al turisme familiar i que hi haurà un centre cívic a l'edifici d'entrada. Si és així, és un projecte bo i aprovem tirar-lo endavant», manifesta.

Els socialistes tenen clar que governaran en solitari a partir del 17 de juny, dia de la constitució dels nous ajuntaments, i esperaran veure en el futur quina és «la dinàmica del dia a dia», segons Viñuales, qui subratlla que les eleccions generals no influiran en la confecció del govern, una afirmació que no comparteixen tots els partits.

Collado opina que els resultats de les generals podrien marcar el rumb del futur de Tarragona: «Els acords es decidiran a la tardor. Si el govern central acaba en mans d'Alberto Núñez Feijóo (PP), podria pactar amb Maria Mercè Martorell (cap de llista del PP). Si continua Pedro Sánchez (PSC), crec que governarà amb JuntsxCat». Pel que fa al 17 de juny, els comuns pretenen votar per si mateixos. Aquesta fórmula aplicaran també els tres regidors de JuntsxCat, que apostaran pel seu candidat, Jordi Sendra.

Sendra esperarà a veure els resultats de les generals i comenta que li sembla «lògic» que Viñuales vulgui governar sol fins aleshores. «Després ja veurem què passa», expressa. A més, Sendra apunta que espera trobar «receptivitat» per part del PSC a l'hora d'abordar les propostes per a la ciutat de JuntsxCat.

Per la seva banda, ERC tampoc facilitarà l'alcaldia a Viñuales, qui tot apunta que s'imposarà per majoria simple. Ricomà serà present el 17 de juny, però s'especula que podria acabar renunciant, posteriorment, al càrrec de regidor, de la mateixa manera que el fins ara alcalde republicà de Lleida, Miquel Pueyo, qui va anunciar ahir que deixava la política després de perdre les eleccions municipals.

tracking