Diari Més

Qui vol venir a cantar 'Creep' de radiohead?

Aquest dimecres, 31 de maig, el Tarragona Rock Choir convida a tothom que ho vulgui a cantar amb ells la popular cançó del grup britànic

Els membres del Tarragona Rock Choir i l'actuació al Rock'n'Choirs.

Qui vol venir a cantar 'Creep' de radiohead?Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tarragona Rock Choir és una formació vocal que va arrencar el passat mes d'octubre a Tarragona, de la mà del músic i periodista tarragoní Uri Mas. A dia d'avui, el cor l'integren més de trenta-cinc cantaires de totes les edats i formacions musicals, els quals interpreten un repertori format pels grans clàssics del rock, des de Chuck Berry als Beatles, passant per Rolling Stones, Nirvana, Creedence Clearwater o Crosby, Stills & Nash.

Aquest pròxim dimecres, 31 de maig, el Tarragona Rock Choir ha organitzat el que ells denominen una Acció coral participativa, que a la pràctica consistirà a assajar i interpretar la cançó Creep de Radiohead amb totes les persones que vulguin acostar-se fins al Teatre El Magatzem per viure l'experiència. «Es tracta d'aprendre i cantar amb nosaltres, en una hora i mitja, un dels grans temes de la història del Rock», explica l'Uri. L'elecció de Creep, detalla l'impulsor de la iniciativa, respon a diversos factors: «És una cançó que té una lletra molt senzilla, de la qual segurament tothom en podria cantar almenys la tornada, i que no és gaire exigent a nivell vocal». Així i tot, explica Mas, «dimecres pot venir qualsevol persona, tingui coneixements musicals o no».

Quant al material, només cal que els nous cantaires s'hi acostin amb el mòbil o una tauleta on puguin consultar la lletra de la cançó. A més, es mirarà de projectar la partitura en una pantalla gran.

La idea, constata l'Uri, és que tothom que ho desitgi pugui fer un tast del que suposa cantar en una formació com el Tarragona Rock Choir i, si se senten atrets per l'experiència, es puguin sumar al cor de manera definitiva.

El Tarragona Rock Choir funciona en col·laboració amb l'Estudi de Música. De fet, aquest assaig obert és en un acte emmarcat dins de les audicions de final de curs del centre. A més, forma part d'una xarxa de cors de rock estatal amb formacions a ciutats com Barcelona, Sant Cugat i Granada.

Els cantaires de Tarragona, a més d'actuar en solitari, ja han participat en el minifestival de rock coral Rock'n'Choirs que els responsables de la xarxa organitzen de manera anual, i on es poden ajuntar sobre l'escenari més de cent cantaires.

Quant al perfil de les persones que formen part del cor tarragoní, l'Uri explica que hi ha perfils diversos: «Des d'estudiants fins a adults, persones jubilades amb ganes de cantar rock, gent que ve del gòspel, gent que compagina les corals clàssiques amb la nostra, o persones que no havien actuat mai, però a qui els encanta el rock».

Els membres del Tarragona Rock Choir assagen tots els dimecres, de 20 a 21.30 h., al Teatre el Magatzem de Tarragona. Les pròximes actuacions seran el 17 de juny al Viding Sant Jordi i cap a l'octubre al Teatre El Magatzem.

Els membres del Tarragona Rock Choir i l'actuació al Rock'n'Choirs.

Qui vol venir a cantar 'Creep' de radiohead?Cedida

tracking