Diari Més

Commemoració

L'Associació Setge Tarragona 1811 inicia l'homenatge als defensors de la ciutat

L'entitat va dur a terme ahir una ofrena en memòria dels defensors del Fort de l'Oliva

L'acte es va dur a terme a l'edifici de les Fonts de l'Oliva.

L'Associació Setge Tarragona 1811 inicia l'homenatge als defensors de la ciutatAlejandro Navarro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Setge de Tarragona 1811 va iniciar un any més els actes d'homenatge als tarragonins que van defensar la ciutat durant la Guerra del Francès de l'any 1811. L'entitat va dur a terme ahir la primera activitat, amb una ofrena a l'edifici de les Fonts de l'Oliva en memòria dels defensors del Fort de l'Oliva, que durant 56 dies van resistir els continuats atacs de les tropes franceses de Napoleó.

Segons el president de l'associació, Jaume Costa, «aquest indret va suposar una part important del conflicte bèl·lic i un punt de referència en

la història moderna de la ciutat».

D'altra banda, el 15 de juny es durà a terme una conferència en record a la batalla del Pont de Goi (Valls), i el dia 22, una sobre la biografia del general Louis Gabriel Suchet, que va dirigir les tropes de Napoleó durant l'atac a la ciutat.

L'acte central d'enguany tindrà lloc el 28 de juny davant el monument dels herois 1811 de la Rambla Nova, on es farà una ofrena floral. Els participants, acompanyants de timbalers, aniran en comitiva fins a les escales de la Catedral, on hi dipositaran espelmes vermelles amb motiu d'homenatge.

tracking