Diari Més

L'Ajuntament de Tarragona estrena una nova aplicació web per seguir les eleccions municipals

Permetrà veure tant les dades de participació, com l'escrutini, distribuïdes per barris, així com altra informació pràctica sobre els comicis

La web oferirà els resultats actualitzats minut a minut.

L'Ajuntament de Tarragona estrena una nova aplicació web per seguir les eleccions municipalsAJ. TGN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis TIC de l'Ajuntament han estat treballant els darrers mesos en una nova plataforma de gestió de les eleccions a la web municipal que permetrà fer a la ciutadania un seguiment de les eleccions municipals de diumenge, 28 de maig, i consultar-ne els resultats amb estadístiques visuals i detallades per barris.

A la web tarragona.cat/eleccions de l'Ajuntament de Tarragona, els usuaris i usuàries podran consultar el llistat de candidats i candidates de cada candidatura, tots els col·legis electorals ubicats en un mapa i fer-ne cerques, saber on els toca votar, conèixer les dades de participació i els resultats de les eleccions actuals i històriques, així com altres informacions rellevants al voltant dels comicis, amb estadístiques visuals i detallades per zones.

Un dels serveis més consultats d'aquest web, que ja s'oferia en anteriors comicis, és el cercador de col·legis electorals. Les persones que vulguin saber on els toca votar, només cal que hi introdueixin el seu número de DNI/NIF o passaport per obtenir la informació del col·legi i la mesa on els correspon votar.

Una de les opcions més interessants de l'aplicació és la possibilitat de poder consultar també els resultats d'eleccions municipals per barris de comicis municipals des del 1983 fins a l'actualitat, tant de la participació com dels vots i els escons assolits per les diferents candidatures.

Tota aquesta informació també serà accessible a la ciutadania a través del portal de dades obertes, que contindrà les dades històriques dels resultats d'eleccions municipals per zones, des del 1983 fins a l'actualitat, tant de la participació com dels vots i els escons assolits per les diferents candidatures.

El nou servei es completarà amb la publicació d'un mapa al geoportal, amb el detall dels resultats electorals per zones, la qual cosa permetrà analitzar la distribució del vot a la ciutat.

tracking