Diari Més

Economia

L'Ajuntament de Tarragona refinança quatre préstecs per estalviar 300.000 euros

L'operació permet reduir el tipus d'interès

Imatge d'arxiu del Palau Municipal a la plaça de la Font de Tarragona.

Ajuntament de Tarragona, plaça de la Font, façana, Palau MunicipalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha dut a terme una operació de refinançament de quatre préstecs per estalviar un total de 300.000 euros. Els pagaments pendents estaven valorats en uns 15 milions d'euros, amb venciment en tres anys, però s'han agrupat els préstecs i s'ha buscat una nova entitat bancària que permeti reduir la despesa municipal gràcies a la rebaixa dels tipus d'interès.

L'operació de refinançament és una més de les mesures de l'Ajuntament per aconseguir l'estabilització econòmica, de la mateixa manera que executar les amortitzacions anuals dels crèdits. La liquidació de préstecs i els estalvis permeten ampliar els recursos i tenir més capacitat d'inversió. Aquesta capacitat va creixent gràcies a la reducció del deute viu.

Les amortitzacions dels darrers anys han permès al consistori situar-se al volant del 85% de deute viu, calculat a partir dels ingressos consolidats i el volum de deutes. L'objectiu per al 2024 és arribar fins al 75%, ja que és a partir d'aquesta xifra quan l'administració local deixaria d'estar sota la supervisió de la Generalitat de Catalunya a l'hora de fer sol·licituds de crèdit. L'esmentada supervisió es fa quan el deute viu se situa entre el 75% i el 110%. L'Ajuntament treballa per sortir d'aquesta tutela i tenir més marge d'inversió i llibertat en la planificació.

La previsió del consistori és acabar l'any amb un deute total de 152,9 milions d'euros gràcies a les amortitzacions planificades i l'aprovada a través d'un dels darrers modificatius de crèdits, que va servir per destinar 3,4 milions d'euros del romanent del 2022 a liquidar el crèdit ICO del Ministeri d'Hisenda rebut els anys 2011 i 2012 per pal·liar la crisi econòmica. Aquesta mesura va permetre sortir del pla d'estabilitat i control del mateix ministeri.

tracking