Diari Més

Ricomà impulsarà mesures per blindar el petit comerç de Tarragona

El candidat a la reelecció d'ERC ha arribat a un acord amb la Generalitat per finançar la rotonda entre el polígon Francolí, Entrevies i els barris de Ponent

Pau RIcomà, candidat d'ERC,

Ricomà impulsarà mesures per blindar el petit comerç de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Tarragona i candidat a la reelecció, Pau Ricomà, reafirma el seu compromís amb el comerç i els polígons de la ciutat.Per això, des d'ERC s'impulsaran mesures per blindar el petit comerç, no permetent la implantació de noves grans àrees comercials als afores de Tarragona mitjançant el POUM. Una de les claus per a la revitalització del comerç és la remodelació de carrers donant prioritat als vianants per afavorir itineraris comercials caminant, com per exemple l'entorn de l'Illa Corsini, l'eix Unió-Prim-Apodaca o com s'ha fet a carrer Canyelles i com s'està fent a Orosi.

A més, Ricomà s'ha posicionat en contra de declarar Tarragona municipi turístic. «Aquesta voluntat dels grans centres comercials afavoriria a la liberalització del sector i permetria obrir tots els diumenges. És una actuació molt agressiva cap al petit comerç, i nosaltres el volem protegir», ha explicat l'alcalde.

Els republicans aposten per desenvolupar un pla integral per fomentar el comerç de proximitat i de barri des de tots els fronts: mobilitat, urbanisme, comerç, desenvolupament econòmic o cultura.

Des d'ERC proposen blindar els locals en planta baixa en els eixos comercials que es delimitin a través del POUM per potenciar que s'hi ubiquin comerços o serveis i evitar que s'hi puguin fer habitatges. A més, es facilitarà que a la resta de carrers puguin baixar de plantes superiors o implantar-se altre tipus de serveis, inclosos habitatges. «Això farà que s'alliberin molts pisos, que afavoriran el creixement per dins la ciutat, fent-la més densa, amb més clients per al comerç», ha destacat Ricomà.

A més, s'impulsaran accions d'inspecció recurrents als locals buits i es multaran aquells que no estiguin en condicions. «Els hem de posar a disposició de l'activitat econòmica, volem fer pressió perquè sigui més rendible tenir-los oberts que tancats», ha afegit l'alcalde.

Una altra mesura que proposa Ricomà és el suport i acompanyament de Tarragona Impulsa a la creació de negocis amb valor afegit i també per part de gent jove.

Ricomà ha recordat que Tarragona ha aconseguit 1,2 milions d'euros dels Fons Next Generation per a la digitalització comercial.

Pel que fa a la mobilitat, el republicà considera que ha de ser més eficient i racional, això suposarà un major pes per de vianants, bicis i busos. Apostant per una mobilitat sostenible i conscient els carrers acolliran molta més gent i això vol dir que podran accedir a qualsevol local.

L'alcalde ha destacat que una de les apostes d'ERC és la promoció de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU) per consolidar el comerç de proximitat a la ciutat.

Sobre polígons, Ricomà ha avançat que es portarà a terme la construcció d'una rotonda a la C-31 per millorar la mobilitat i connexió dels Polígon Francolí, el PP13 i el Polígon Entrevies. «Ens comprometem a assumir part del cost de la construcció en col·laboració amb la Generalitat perquè suposa una millora inqüestionable per als polígons i per a la ciutadania», ha afirmat. Tambées farà seguiment i acompanyament per agilitzar l'execució de les obres del pont del polígon a Entrevies pel qual ERC va aconseguir una esmena de 2 milions d'euros als pressupostos de l'Estat.

Per altra banda, s'invertiran de 2 milions d'euros en el nou vial Francolí per millorar la pavimentació, instal·lar voreres noves, crear una rotonda i millorar el frontal de la zona de bombers. A més, també es crearà una rotonda entre l'N-340 a Torreforta i la C-31 de Salou. Al Polígon Riu Clar també s'hi actuarà i es millorarà la pavimentació les i voreres a tot el polígon, i en especial del carrer Coure, i s'arranjarà la rotonda d'accés des de l'AP-7.

Amb el nou POUM Tarragona continuarà apostant per les zones industrials. «A Tarragona es preveuen dues grans zones de creixement logístic i industrial, al CIM per Ponent i una gran ampliació al Polígon Riu Clar. A banda, també es contempla un sector de creixement tecnòlogic, de recerca i universitari, a tocar de Sescelades», ha afegit l'alcalde.

tracking