Diari Més

Lorena de la Fuente (Cs) proposa invertir en el patrimoni de Tarragona per millorar el seu estat

Ciutadans ha criticat la deixadesa que pateix la ciutat tan pel que fa a patrimoni com a la resta d'edificis

Imatge d'arxiu de Lorena de la Fuente, candidata de Ciutadans a l'alcaldia de Tarragona.

Lorena de la Fuente, candidata de Ciutadans a l'alcaldia de Tarragona a les municipalsJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcaldable de Ciutadans i portaveu del Grup municipal de l'Ajuntament de Tarragona, Lorena de la Fuente, ha criticat que «Tarragona pateix una manca molt important de conservació del seu patrimoni. La falta de manteniment s'arrossega més enllà d'una dècada des de que governava el partit socialista i que ha continuat amb el govern actual d'ERC.

El Pla Director de la Muralla assenyalava tota una sèrie d'actuacions a realitzar per l'adequat manteniment del conjunt de la muralla romana que, segons Lorena de la Fuente, no s'han dut a terme. «La conservació de la muralla s'ha limitat a actuacions puntuals com a conseqüència de situacions d'emergència per esfondraments o despreniments de part d'aquest monument. Mentrestant el seu deteriorament continua avançant i tenim parts tancades al públic per raons de seguretat».

«El mateix passa amb altres monuments com l'amfiteatre o el teatre romà. Però aquest deteriorament i manca de manteniment no es limita al patrimoni romà sinó que també s'estén a d'altres edificis singulars com el Banc d'Espanya, La Tabacalera, el Preventori de La Savinosa, la Ciutat Residencial de Repòs i de Vacances, entre d'altres», comenta l'alcaldable de Cs per Tarragona.

Ciutadans vol revertir aquesta situació invertint en patrimoni, conservant-lo i fent-ne un adequat manteniment. A més, «volem dotar d'activitat i utilitat tots aquells espais, edificis i recintes que l'ajuntament té tancats i abandonats com per exemple ubicar el Patronat Municipal de Turisme a l'edifici del Banc d'Espanya, instal·lar el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona a la Tabacalera, fer un Parador Nacional de Turisme al Preventori de la Savinosa, dotar a la ciutat d'una nova residència pública per a gent gran a la Ciutat Residencial de Repòs i de Vacances o fer realitat la nova Biblioteca Provincial de Tarragona a l'antiga Facultat de Lletres de la plaça Imperial Tarraco», diu Lorena de la Fuente.

Cal potenciar el nostre patrimoni tan des del punt de vista de la conservació com també des de la divulgació com la creació de la ruta arqueològica romana de la Part Baixa (Port romà) que Ciutadans ja contemplava en el seu programa polític de 2019 i que inclouria la visita del Teatre Romà, la Necròpolis Paleocristiana, la font dels Lleons, les termes de Sant Miquel i el Museu Nacional Arqueològic si la Tabacalera acollís aquest museu.

«El patrimoni amb que compta la ciutat de Tarragona és un orgull pels tarragonins i tarragonines i l'hem de preservar i difondre ja que també representa un motor econòmic com a conseqüència de l'atracció de turisme que genera», conclou la cap de llista de Cs a Tarragona.

tracking