Diari Més

Esports

El fitness guanya adeptes en els complexos esportius de Tarragona

El Patronat d'Esports suma actualment 7.478 abonats i supera les xifres d'abans de la pandèmia

Imatge d'usuaris entrenant a la sala de fitness del complex esportiu municipal del Serrallo.

El fitness guanya adeptes en els complexos esportius de TarragonaAlejandro Navarro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els complexos esportius municipals tornen a estar, des de l'any passat, tan plens com abans de la pandèmia, si no més. I és que el Patronat Municipal d'Esports, que gestiona els sis equipaments que hi ha repartits per la ciutat, suma 7.478 abonats i supera xifres prepandèmia. Del total actual, la majoria (56%) paguen la quota Piscina, que com bé indica el seu nom, dona accés a la piscina, així com a la sauna, el bany de vapor, les dutxes bitèrmiques i la pista d'atletisme.

L'elecció d'aquest tipus d'abonament ha disminuït respecte al 2020, quan un 65% dels usuaris es decantaven per aquesta opció. En canvi, la quota Fitness, en la que s'afegeix la possibilitat d'utilitzar les sales de gimnàs, ha guanyat adeptes durant els darrers quatre anys, passant del 19% al 31%. La resta s'ha decantat per l'abonament PMET, que inclou activitats dirigides de gimnàs.

A principis del 2021, es va assolir la xifra més baixa, amb només 4.763 abonats. No va ser fins a l'any passat que es va començar a recuperar els nivells prepandèmia, fins al punt que, ara, s'han superat els 7.424 usuaris que hi havia inscrits l'agost del 2019. Fonts municipals atribueixen aquest increment a diversos motius, com la millora contínua de les sis instal·lacions i de la qualitat dels serveis o la difusió i promoció d'aquests. També apunten a les mesures i les accions que es van dur a terme per garantir la seguretat de les persones abonades en època de pandèmia.

Un dels tècnics de les instal·lacions esportives del Serrallo també creu que les xarxes socials han influït en aquest augment: «La imatge que es ven per les xarxes fa que la gent quotidiana aspiri a tenir cossos treballats i quasi perfectes». Això, assenyala, influeix sobretot en els joves que, «a partir dels 16 anys, comencen a tenir complexos, la majoria estan relacionats amb el seu físic». D'altra banda, remarca el paper que fan mitjans de comunicació i metges per conscienciar la població de la importància de cuidar la salut: «Hi ha més preocupació per les malalties cardiorespiratòries o l'obesitat».

El cert és que, a Tarragona, hi ha una oferta àmplia de gimnasos, tant els que gestiona el Patronat d'Esports com d'empreses privades. El preu és un factor clau perquè els usuaris es decantin pels equipaments municipals que s'ubiquen als barris del Serrallo, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Bonavista, Riu Clar i Campclar. «El preu de la quota Fitness està molt bé, ja que, a banda del gimnàs, pots anar a la piscina o la sauna», explica Alexander Quesada, qui fa tres anys que està abonat al complex esportiu del Serrallo. «Quan vaig arribar de Costa Rica, un amic em va recomanar venir aquí i em va agradar el lloc», afirma Quesada, qui reconeix que el seu objectiu és «mantenir-me saludable».

L'abonament per gaudir de la sala de fitness, la piscina, la sauna, bany de vapor, les dutxes bitèrmiques i la pista d'atletisme costa 37 euros mensuals o 105 euros trimestrals. Val a dir, però, que els joves de 14 a 22 anys paguen un preu més reduït, 26 euros mensuals o 73,50 euros trimestrals. «Després de mirar diferents opcions, vaig decidir anar al del Serrallo pels preus i per proximitat», explica Pablo Salgado, qui ha aprofitat que ha acabat les classes de Batxillerat per tornar al gimnàs. «El fet de poder pagar cada tres mesos ajuda força», afegeix.

Amb l'estiu a tocar, són molts els que s'apunten al gimnàs in extremis per posar-se a to abans de començar a anar a la platja. Tot i que Abde Saalmjamai es va apuntar fa relativament poc, assegura que no va ser per aquest motiu: «Fa tres mesos que vinc a entrenar». «Tot i que el gimnàs del Campclar és més gran, m'és més còmode venir al del Serrallo perquè visc al costat», reconeix.

tracking