Diari Més

Denuncien agressions a professionals de la SGAM de Tarragona

Tres facultatius resulten ferits en l'últim incident i cinc cessen l'activitat al servei d'avaluacions

Els metges reben, en la majoria dels casos, insults i amenaces, tot i que l'any passat 29 professionals també van patir lesions físiques.

Les denúncies per agressió a metges s'incrementen en un 35% a la província de TarragonaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi de Metges de Tarragona (COMT) denuncia la falta de seguretat dels professionals que treballen al centre de la Subdirecció General d'Avaluacions Mèdiques (SGAM) de la província. Segons l'organisme, tres facultatius van ser agredits en l'últim incident, al març. Un d'ells el van traslladar a l'hospital per traumatisme cranial i diverses contusions. La COMT assegura que «fa anys» que es produeixen «agressions físiques, verbals en forma d'amenaces o insults i destrosses de materials béns en consultes i passadissos». Cinc metges han cessat la seva activitat a la SGAM de Tarragona i l'Ebre. La COMT demana mesures de seguretat a la Generalitat perquè els facultatius «treballin amb garanties».

El Col·legi de Metges de Tarragona reclama la presència d'un vigilant de seguretat durant tota la jornada laboral, la instal·lació d'un arc de detecció de metalls en l'accés a les dependències de la SGAM, i la instal·lació de càmeres de seguretat a les zones comunes. Argumenten que són mesures que garantiran «la integritat i el benestar» dels professionals que treballen al servei d'Avaluacions Mèdiques tot i que s'ubica actualment en un espai compartit que és propietat de l'Estat.

El COMT també reclama més personal perquè «ha incrementat l'activitat assistencial» i que es reconegui «la responsabilitat i la perillositat que assumeixen els metges de la SGAM» amb les qualificacions i retribucions corresponents.

tracking