Diari Més

Alerten que el consum de «vapejadors» entre els joves afecta el creixement del cervell

Segons el CODITA, prop del 60% dels fumadors consumeix cigarretes electròniques a Tarragona i l'Ebre

El nombre de fumadors de «vapejadors» creix progressivament.

Alerten que el consum de «vapejadors» entre els joves afecta el creixement del cervellCODITA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) alerta dels riscos que els infants consumeixin cigarretes electròniques. Molts d'aquests aparells, coneguts com a «vapejadors», contenen nicotina, una substància «altament additiva i nociva» i que afecta el desenvolupament del cervell que es forma fins als 25 anys. CODITA alerta «del perill per a salut» que suposen les e-cigarretes i de l'augment del seu consum entre nens, adolescents i joves. Fer-ne ús també incrementa «les probabilitats de fumar» cigarretes convencionals en el futur. Entre la població fumadora més gran de 15 anys del Camp de Tarragona, un 61,8% consumeix cigarretes electròniques. El percentatge és del 57,4% a les Terres de l'Ebre.

El Col·legi d'Infermeres i Infermers de Tarragona recorda que el percentatge de població fumadora, de més de 15 anys, que fa ús de les cigarretes electròniques a Catalunya és del 77,1% (enquesta ESCA Catalunya 2021-22), i que el 20,8% dels joves (entre 14 i 18 anys) que fumen, consumeixen «vapejadors», segons una enquesta estatal recent de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària.

CODITA denuncia les campanyes publicitàries amb dispositius atractius i amb diferents sabors per afavorir el consum de les cigarretes electròniques entre els més joves i assenyalen com a exemple el «vídeo viral» d'una nena de 9 anys a qui han regalat diversos «vapejadors» per a la seva primera comunió.

tracking