Diari Més

Tarragona acull la joia del ballet clàssic La Bella Dorment, en directe des de la Royal Opera

A la província es podrà veure a Ocine Les Gavarres i Yelmo Cines Parc Central de la capital, Cinemes Valls i Amposta Cinemes

Imatge de l'actuació de la Bella Dorment.

Tarragona acull la joia del ballet clàssic La Bella Dorment, en directe des de la Royal OperaHelen Maybanks

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La producció emblemàtica del RoyalBallet,La Bella Dorment, arriba a la gran pantalla demà dimecres, 24 de maig. Serà en rigorós directe des de la RoyalOpera, en elCoventGardenlondinenc. Via satèl·lit, a les 20.15 hores, hora peninsular. A la província de Tarragona es podrà veure aOcineLes Gavarresi Yelmo CinemesParcCentral de la capital, Cinemes Valls i AmpostaCinemes. També arribarà a més de 1.300 cinemes de 43 països.

La Bella Dormentocupa un lloc d'honor en el cor i la història del RoyalBallet: va ser la primera representació de la companyia quan la RoyalOperaHouseva tornar a obrir l'any 1946 després de la Segona Guerra Mundial. En una declaració cèlebre,FrederickAshton va citar el classicisme pur del ballet de la coreògrafaMariusPetipadel segle XIX com una primera lliçó d'art atmosfèric i destresa coreogràfica.

El ballet de tres actes, amb la magnífica música deTchaikovsky, va ser completament restaurat l'any 2006 per MonicaMasoni Christopher Newton, basada en la producció deNinettedeValoisi NicholasSergeyev, i incorporant els dissenys originals d'OliverMessel. Compta amb la coreografia addicional deFrederickAshton, AnthonyDowelli ChristopherWheeldon. Una veritable joia del repertori clàssic de ballet, plena de seqüències virtuoses que presenten desafiaments únics fins i tot per als ballarins més experimentats.

El ballet té una durada aproximada de 3 hores i 25 minuts. L'emissió inclou imatges exclusives entre bastidors, entrevistes als protagonistes i informació sobre el procés d'assaig. A Espanya es distribueix gràcies a Versió Digital.

tracking