Diari Més

Seguretat

Els veïns demanen un segon reductor de velocitat al carrer de Misericòrdia de Tarragona

Volen que es col·loqui just abans d'arribar a la cruïlla amb el carrer Sant Miquel, perquè es tracta d'un punt on es produeixen força accidents

Dos vehicles a la cruïlla de Misericòrdia amb Sant Miquel.

Els veïns demanen un segon reductor de velocitat al carrer de Misericòrdia de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Hi ha gent que condueix molt ràpid baixant pel carrer de Misericòrdia i, tot i que hi ha un senyal d'estop, no frenen quan arriben a la cruïlla amb el carrer Sant Miquel». El problema que descriu Mari Carmen Puig, presidenta de l'Associació de Veïns del barri del Port, ha provocat que aquell encreuament s'hagi convertit en un punt de concentració d'accidents. Per tal d'acabar amb aquests xocs entre vehicles, o almenys reduir-los, el veïnat demana que s'instal·li un reductor de velocitat al carrer de Misericòrdia, poc abans d'arribar a l'encreuament amb el de Sant Miquel.

Seria el segon reductor que es col·locaria en aquesta via, ja que, fa uns anys, es va instal·lar un a l'altura del carrer d'Smith. «Va ser molt efectiu», indica Puig, qui assegura que «els accidents en aquella cruïlla es van reduir força i gairebé ja no es produeixen». Tant en aquesta, com en la del carrer de Sant Miquel, és el vehicle que circula pel carrer de Misericòrdia els que han de respectar el senyal d'estop i aturar-se abans de travessar-lo. «També és cert que fa falta que la gent sigui més responsable, ja que alguns no respecten la velocitat màxima marcada», reconeix Puig, qui fa una crida a la ciutadania perquè «vetlli per la seguretat viària».

La presidenta de l'AV del barri del Port creu que la instal·lació d'un reductor de velocitat podria ajudar a baixar el nombre d'accidents. Des de l'associació apunten que qui provoca el xoc sol ser una persona que no és del barri, ja que els veïns, conscients del perill que comporta aquell punt, hi circulen amb molta més cautela per estalviar-se ensurts. D'altra banda, Puig denuncia la «poca visibilitat» que tenen els cotxes que van pel carrer dels Rebolledo, quan arriben al carrer de Sant Miquel. «Just a la cantonada hi ha uns contenidors que no permeten veure bé», explica la presidenta de l'agrupació veïnal, qui afegeix que, això, obliga els conductors a «treure el morro del cotxe més del que ho haurien de fer, que és perillós».

Durant les darreres setmanes, l'Ajuntament ha instal·lat 12 reductors de velocitat en diferents punts d'arreu de la ciutat. Tant al carrer d'Smith, a l'altura del parc dels Infants, com al carrer Reial, a tocar de la plaça dels Carros, s'han instal·lat coixins berlinesos per obligar els vehicles a reduir la velocitat. «És una notícia positiva i també ho seria que posessin un segon reductor al carrer de Misericòrdia», apunta Puig.

tracking