Diari Més

Veïnal

Veïns i entitats donen vida al solar del carrer Smith de Tarragona amb un hort i un mural

La Comunalitat Urbana ha impulsat tres trobades en les que s'ha decidit què fer amb aquest espai

Alguns veïns es van dedicar a construir un petit hort al solar.

Veïns i entitats donen vida al solar del carrer Smith de Tarragona amb un hort i un muralAssociació La Teulada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El solar del carrer Smith s'està convertint, a poc a poc, en un espai amable i adaptat per a l'ús i gaudi dels veïns del barri del Port. Durant les darreres setmanes, el Fòrum dels Barris –nom de la Comunalitat Urbana de Tarragona–, ha organitzat fins a tres trobades, on veïns i entitats han debatut i decidit què fer amb aquest espai.

La darrera es va celebrar dissabte passat, dia en què gairebé una trentena de persones van fer realitat algunes de les propostes que es van posar sobre la taula en reunions anteriors. Concretament, es va pintar un mural i es va construir un petit hort. Són accions petites, però significatives, que serveixen per donar vida a un solar que fa anys que està abandonat i descuidat.

«En la primera sessió, es van presentar projectes similars d'altres llocs del món, mentre que en la segona es va començar a concretar què volien els veïns per a aquest espai i a fixar quines eren les prioritats», explica Pedro Redondo, membre de la Cooperativa Escamot, entitat que forma part de la Comunalitat i que s'ha encarregat d'impulsar aquesta iniciativa. «En la darrera trobada, hi va haver tres activitats simultànies», indica.

Per una banda, l'Associació La Muralla es va encarregar de pintar un mural, omplint de colors una de les parets del solar. Per una altra, alguns veïns es van posar mans a l'obra per construir un petit hort, on es van plantar tomaqueres. «Els veïns seran els que aniran decidint què se sembrarà», afirma Redondo. La trobada va estar amenitzada per la cooperativa GamLab, que va oferir diferents activitats per a la canalla. D'altra banda, el membre de la Cooperativa Escamot explica que han demanat a l'Ajuntament la instal·lació d'un punt d'aigua, com ara, una font.

Autogestionat pels veïns

Tot i que Redondo valora positivament les jornades, confessa que li hagués agradat una major implicació i participació de la gent del barri. «La Comunalitat ha fet l'acompanyament en aquest procés d'empoderament dels veïns i entitats, però ara seran ells mateixos el que hauran de gestionar el solar», detalla. «La idea és que els veïns i les entitats com La Muralla puguin tenir un nou espai on poder fer les seves activitats», afegeix Redondo. De fet, apunta que el grup de teatre Tecla Smith es planteja portar els assajos a aquest solar i, per què no, fer alguna funció.

tracking