Diari Més

Neteja

Una empresa del grup FCC perd el contracte de neteja d'edificis municipals de Tarragona

Selsa queda quarta al concurs i deixarà d'oferir el servei després de més d'una dècada fent-ho

Imatge de l'exterior del Teatre Tarragona, un dels edificis inclosos en el contracte.

Una empresa del grup FCC perd el contracte de neteja d'edificis municipals de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Selsa, empresa que pertany al grup Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), deixarà de ser l'encarregada del servei de neteja d'edificis municipals més d'una dècada després sent-ho. La millor puntuació del concurs públic, dividit en quatre lots, l'han aconseguit Serveis de Personal i Neteja (Servinet), pel que fa a la mateixa neteja d'edificis municipals i de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST), i La Bruixa Neteges Generals i Manteniments, pel que fa a neteja d'escoles.

L'Ajuntament destinarà més de 5 milions d'euros en total durant el 2023 i 2024 per a aquests serveis, amb la possibilitat d'una pròrroga de 2 anys més. El govern elevarà demà al Consell Plenari les propostes d'adjudicació a les dues empreses esmentades. Servicios Especiales de Limpieza (Selsa) ha quedat quarta en el rànquing de puntuacions del lot A (edificis municipals) i setena en el del lot C (centres escolars, llars d'infants i escola de música). El Palau Municipal, el Teatre Tarragona, l'Antiga Audiència i els centres cívics són alguns dels 36 espais inclosos en el lot 1.

Pel que fa a la neteja d'edificis de l'IMSST (lot B), fins avui ho fa La Bruixa, però passarà a mans de Servinet, que, per tant, s'encarregarà de netejar les instal·lacions de les llars de jubilats i dels centres de serveis socials. Tanmateix, La Bruixa continuarà netejant els centres educatius, com les escoles Saavedra i Cèsar August i les llars d'infants el Serrallo i el Ninot, entre altres. Fins ara, l'empresa també és l'encarregada d'aquest servei.

L'empresa matriu de Selsa és FCC, l'actual adjudicatària del contracte de la recollida de residus. Això no obstant, l'administració local té obert el procés de licitació del nou servei, valorat en més de 200 milions d'euros a repartir en deu anys. El contracte proposat per l'Ajuntament va quedar desert en el primer concurs públic, per la qual cosa es va tornar a obrir el procés fa unes tres setmanes, després d'aplicar canvis tècnics i econòmics requerits. La renovació plantejada ha generat rebuig per part del comitè d'empresa d'FCC, que va arribar a convocar una vaga al·legant una pèrdua de massa salarial, una afirmació que l'Ajuntament sempre ha desmentit. En qualsevol cas, la vaga es va acabar desconvocant.

tracking