Diari Més
Jordi Sendra

Candidat a l'alcaldia de Tarragona per Junts per Catalunya

«És més interessant que vinguin creuers amb menys turistes, però amb més poder adquisitiu»

Sendra defensa la descentralització del turisme de la Part Alta perquè aquesta no sigui «intransitable» i fer un ús «més racional» de l'aigua

Sendra vol motivar els joves perquè iniciïn projectes professionals rebaixant la pressió fiscal.

«És més interessant que vinguin creuers amb menys turistes, però amb més poder adquisitiu»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

— En la conferència de ciutat va insistir en la promoció econòmica i en una rebaixa de la pressió fiscal.

— La promoció de l'activitat econòmica és essencial. Genera progrés i recursos per a l'Ajuntament i per a la ciutat. A més a més, la millor manera de treure la gent de l'exclusió i la pobresa és donar-li feina. I la clau per oferir feina no la té l'Ajuntament, sinó les empreses. Per tant, què hem de fer? Hem de fer una administració moderna que sigui un col·laborador i no un problema per als empresaris.

— Avui no és així?

— Avui els que volen invertir a Tarragona tenen tants problemes que han de marxar a les viles del costat. Hem de fer una administració àgil. Jo proposo la creació d'una oficina municipal d'atenció a l'empresari que es dediqui exclusivament a atendre'ls per donar agilitat a tots els permisos. Hem de motivar els joves perquè iniciïn projectes professionals. Com ho hem de fer? Posant facilitats fiscals per a tots, però, especialment, per als joves. L'empresari ha estat maltractat uns quants anys i volem ajudar-lo. També hem de fer política de polígons. El de Riu Clar, i tots en general, però sobretot el de Riu Clar, està deixat de la mà de Déu i hi ha un afany recaptatori intolerable que em fa pensar que no hi ha ni un ral.

— Diu que pensa, vistes les circumstàncies, que hi ha pocs diners a l'Ajuntament. Aleshores, creu que les propostes del seu i de qualsevol altre partit són coherents amb el pressupost municipal? O potser són desproporcionades?

— Tinc una cosa molt clara: l'Ajuntament no ho pot pagar tot. I per això vull fomentar la col·laboració público-privada, que hi hagi coses que es puguin fer conjuntament amb les empreses. El consistori té un pressupost que em sembla limitat i em fa pensar que els diners s'empren malament o que es deixen de rebre ajuts molt importants d'Europa. No pots perdre de cap manera l'oportunitat de rebre'ls, i aquest govern municipal ha demostrat per activa i per passiva que no sap presentar projectes per rebre fons Next Generation. Li han donat alguns, però altres els han perdut.

— Segons la web de l'Ajuntament, hi ha al voltant d'uns nou projectes que han guanyat Next Generation i només dos que no: el Banc d'Espanya i la rehabilitació de l'escola de Sant Salvador. El balanç és força positiu.

— Quan perdem un fons Next Generation vol dir que no ho hem fet bé. Hi havia una Oficina de Projectes que l'alcalde, Pau Ricomà, va tancar. Jo reclamo tornar a obrir l'Oficina de Projectes i que es dediqui exclusivament a preparar propostes per a subvencions d'aquesta mena. Sovint surten algunes que no sabem i ens passen per davant.

— El turisme és un dels aspectes que proposa per reactivar l'economia. L'alcalde i president del Patronat, Pau Ricomà, va rebre crítiques l'any passat per no aprofitar el romanent de l'ens públic per invertir-lo, precisament, en turisme.

— Tenim tant de patrimoni que no ens hem de conformar només amb gaudir-lo nosaltres, sinó que l'hem d'ensenyar al món. Per tant, el turisme és bo per a la ciutat. Jo vaig ser cap d'operacions de creuers i veia en els ulls dels turistes que tornaven de la seva visita aquella sensació d'haver descobert una destinació única. Falta iniciativa. El model que defenso és de més qualitat. Potser no cal tanta quantitat, sinó que és més interessant que vinguin creuers amb menys turistes, però amb més poder adquisitiu.

— És una manera de vetllar per la sostenibilitat?

— Efectivament. La mateixa indústria creuerística està fent la seva revolució per implementar energies sostenibles, com per exemple el gas natural liquat. Arribarà un punt que tots els creuers el faran servir com a combustible. I el Port té les seves instal·lacions preparades per fer el shore power, que és quan arriba el creuer i es connecta pagant a la xarxa elèctrica per parar motors i evitar la contaminació. Fa poc vam rebre tres creuers alhora, amb 7.000 passatgers, i la Part Alta era intransitable. Doncs coordinem-nos bé i agrupem els turistes. No cal que tots vagin en la seva primera visita a la Part Alta, sinó que alguns puguin anar a la Tàrraco Arena, al Mercat Central o a la Necròpolis perquè no es concentri tot en el mateix lloc.

— El camí cap a la sostenibilitat ha marcat aquest mandat. Creu que marcarà el següent?

— Sense cap dubte. L'energia i l'ús de l'aigua són cabdals. Proposo que tots els edificis públics de l'Ajuntament tinguin plaques fotovoltaiques. I crec que hem de crear comunitats energètiques i reunir a tots els experts en temes d'energia per veure com fem una ciutat més sostenible. Pel que fa a l'aigua, hem de trobar les maneres de fer un ús més racional. En algun moment haurem de plantejar-nos seriosament fer una dessalinitzadora, amb la col·laboració del Port, que té la capacitat econòmica i l'espai, per nodrir la ciutat.

tracking