Diari Més

Successos

Tarragona registra 23 episodis de crema de contenidors en un mes

La Guàrdia Urbana busca el responsable dels incidents, la majoria dels quals s'han produït a la Part Baixa i a Campclar

Els Bombers apagant l'incendi d'un contenidor el passat dissabte al carrer Barcelona.

Tarragona registra 23 episodis de crema de contenidors en un mesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Tarragona continua buscant el responsable de la crema de contenidors. Des del 10 d'abril, la ciutat registra un total de 23 episodis, la majoria dels quals s'han produït a la Part Baixa i a Campclar. Per a l'Ajuntament, la reposició de cada contenidor té un cost de més de 2.000 euros, cosa que fa pujar fins als 50.000 la despesa del consistori en les darreres setmanes.

Aquest mes de maig s'han intensificat els incendis, i és que, en quinze dies, el cos policial ha registrat tretze episodis. L'últim, al carrer dels Rebolledo la matinada de diumenge a dilluns. Aquesta és una de les vies més perjudicades, ja que els Bombers han hagut d'acudir a tres avisos de foc. «Els veïns estan farts. No només perquè es crema un contenidor, sinó pel perill que comporta», exposa la presidenta de l'Associació de Veïns del barri del Port, Mari Carmen Puig.

Contenidors dels carrers Reial, Barcelona i Mallorca també han estat malmesos pel foc, així com del carrer del Pare Palau i a l'avinguda de Prat de la Riba. «És molt greu perquè pot ser perjudicial per a la salut i pot afectar els habitatges i els vehicles», manifesta Puig, qui, en aquest sentit, apunta que, en un dels casos, «uns veïns van haver de treure de pressa la furgoneta que tenien al costat de l'incendi».

El primer episodi d'abril va ser a la Baixada del Toro, el dia 10. Posteriorment, el dia 24, es van cremar nou contenidors, cinc a Campclar, de matinada, i quatre a la Part Baixa, a la tarda. A Campclar, el 6 de maig, n'hi va haver tres més, al carrer del riu Llobregat, a la Rambla de Ponent i al carrer del riu Onyar. «Per a mi, l'incivisme és una altra cosa. Això és un tema més greu», exposa la presidenta de l'Associació de Veïns del barri del Port. Puig apunta que els ciutadans es mantenen «en alerta constant».

Més enllà de la Part Baixa i Campclar, s'han cremat contenidors al carrer de l'Enrajolat, a la Part Alta, i al passeig de l'Esquirol, a la Móra-Tamarit. Puig recorda els diversos episodis de crema de contenidors que també es van produir durant el darrer trimestre del 2022. «En aquell cas, cap a finals d'any van detenir el responsable», subratlla.

Finalitats polítiques

El conseller d'Esquerra Republicana, Xavier Puig, pensa que els incidents podrien estar relacionats amb la campanya electoral. Així ho va compartir el passat dissabte al debat organitzat per l'Associació de Veïns del barri del Port amb candidats de diferents partits.

«No sé si es tracta d'incivisme estúpid i prou o d'incivisme estúpid amb finalitats polítiques. Podria ser que, quan acabi la campanya, acabin també aquests episodis. Aleshores, podrem veure si és així o no», va expressar. Alhora, Puig insisteix que les seves paraules no pretenien assenyalar cap partit.

Les sospites d'intencions «polítiques» d'aquests fets se sumen a les del nou contracte de la neteja, ja que el comitè d'empresa de l'actual adjudicatària, en contra del servei proposat, ha estat acusat de tenir vincles amb el PSC i el seu candidat a l'alcaldia, Rubén Viñuales.

tracking