Diari Més

Els hotelers de Tarragona volen «més creuers» perquè generen pernoctacions

Des de l'AEHT assenyalen, però, que aposten per un creixement «controlat i sostenible»

Francesc Pintado i Javier Sancho van signar el conveni de col·laboració entre l'AEHT i Repsol.

Els hotelers de Tarragona volen «més creuers» perquè generen pernoctacionsAEHT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El debat sobre si s'ha d'impulsar el turisme de creuers a Tarragona no s'atura. Durant les darreres setmanes, partidaris i detractors han exposat les raons per les quals creuen que aquest és positiu o no per a la ciutat. El darrer a pronunciar-se ha estat Francesc Pintado, president de la Federació d'Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona (AEHT), qui va afirmar que vol «més creuers, amb el volum que pugui absorbir la ciutat». Molts dels passatgers comencen o acaben el seu viatge a Tarragona, això fa que molts decideixin pernoctar als establiments hotelers els dies previs o els posteriors.

Pintado, també assenyala que és habitual que aquells creueristes que només passen un dia a la ciutat, tornin més endavant per fer una estada més llarga. Pintado va fer aquestes declaracions després de signar un conveni de patrocini econòmic entre l'AEHT i Repsol per al 2023 i el 2024. L'acte ha acollit també l'adhesió al Consell d'Experts de l'AEHT de Rafel Múria, xef del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant, guardonat recentment amb la distinció Sol Repsol.

Per la seva banda, Xavier Jornet assegura que «tal com està actualment el turisme de creuers a Tarragona, és un benefici per al conjunt de la ciutat». El president dels Hotels de la Ciutat de Tarragona i membre de la junta de l'AEHT remarca que la situació que es viu a la ciutat no es pot comparar a la d'altres com Venècia o Barcelona. Jornet creu que cal «impulsar-lo, però a un ritme que la ciutat pugui digerir correctament». Per això, advoca per un «creixement controlat i sostenible, no només pensant en el turisme, sinó també en els ciutadans, ja que hem de vetllar perquè se sentin a gust».

Jornet destaca que el tipus de turista que ve en els creuers és positiu per a la ciutat, «perquè té un alt nivell adquisitiu, que es tradueix en una despesa relativament important, tant en els hotels com en el comerç i la restauració». Tot i que molts creueristes tenen els àpats inclosos en el viatge contractat, Jornet assegura que «són gent que s'ha gastat tants diners, que els és igual no tornar al vaixell per dinar». En aquest sentit, apunta que el fet que companyies com MSC aportin creuers de grans dimensions i amb visitants de tot el món ha estat clau. «Si un creuerista ve dels Estats Units per fer un tour per Europa i comença el viatge a Tarragona, és molt probable que els dies anteriors pernocti a la ciutat», afirma Jornet.

tracking