Diari Més

URBANISME

Malestar entre els veïns per la lentitud en la urbanització de Parcel.les Iborra de Tarragona

El projecte espera des de fa mesos la introducció de modificacions requerides i l'aprovació definitiva

Imatge d'arxiu d'una casa de Parcel·les Iborra, prop de la Vall de l'Arrabassada.

La lentitud en la urbanització de Parcel.les Iborra de Tarragona esgota els veïnsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Parcel·les Iborra lamenten la lentitud administrativa en la urbanització i reparcel·lació de la zona, compresa entre l'ermita de la Salut, la Vall de l'Arrabassada i l'estadi del Nàstic. Els projectes ja van rebre l'aprovació inicial en diferents moments de l'any passat, però l'Ajuntament de Tarragona encara està pendent d'introduir les modificacions necessàries al projecte d'urbanització arran de les al·legacions rebudes, pas previ a l'aprovació definitiva.

«Estem esgotats, cansats. Sempre sembla que ho tenim a tocar i se'ns escapa», exposa el president de l'Associació Administrativa de Cooperació de les Parcel·les Iborra, Enric Casasayas. L'execució dels projectes permetrà resoldre els problemes urbanístics actuals i poder connectar-se a les xarxes de clavegueram, d'electricitat, de gas i d'aigua, així com poder gaudir de voreres. Actualment, les cases disposen de fosses sèptiques.

L'àmbit de Parcel·les Iborra comprèn una àrea de 56.995 metres quadrats de superfície, en els quals hi haurà espai per a 136 habitatges. El consistori va aprovar inicialment el projecte d'urbanització el juliol del 2022 i, el de reparcel·lació, el novembre, però encara no s'han introduït els canvis necessaris sorgits de les al·legacions rebudes per fer l'aprovació definitiva. «Ja va passar el termini d'exposició pública i s'estan incorporant les esmenes, però el ritme és exageradament lent, més del que seria desitjable», manifesta Casasayas sobre un problema que s'arrossega des de fa molts anys.

«Anem parlant periòdicament amb l'Ajuntament i sabem que s'hi està treballant tot i que el seu volum de càrrega és molt alt», comenta el portaveu. La urbanització d'aquest sector té la finalitat de millorar la qualitat de vida d'una trentena de nuclis familiars de la zona, on, a banda de millorar els serveis, es pavimentaran els carrers, s'introduirà mobiliari urbà, es faran tres espais enjardinats i s'instal·larà un bon enllumenat i senyalització. «Ara mateix, la situació és molt complicada i angoixant», assenyala Casasayas.

El sector urbanístic es va veure afectat per l'anul·lació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del 2013, però les normes subsidiàries van permetre reprendre'l. Una vegada feta l'aprovació definitiva i tramitades les llicències d'obra, començaran els treballs. Els veïns hauran d'assumir el pressupost de la urbanització, que serà més o menys elevat en funció dels terrenys en propietat. En total, la intervenció tindrà una durada aproximada de deu mesos i un cost de més de 3 milions d'euros, dels quals 230.000 euros els posa l'Ajuntament.

El projecte contempla un total de nou carrers, dels quals quatre ja existeixen, tot i que no disposen de l'amplada suficient i, per tant, s'hauran de fer de nou. Les voreres estaran al mateix nivell que la calçada per obtenir una plataforma única i, així, «donar-li més protagonisme i importància als vianants i a les bicicletes sobre el trànsit rodat», segons indica el mateix projecte.

tracking