Diari Més

Illa confia en el lideratge de Viñuales per «posar en marxa Tarragona»

El primer secretari del PSC va remarcar que les institucions han de «perdre la por a decidir», per evitar que els projectis quedin «encallats»

Montse Adán, Rubén Viñuales i Salvador Illa durant l'acte a la plaça de la Rumba.

Illa confia en el lideratge de Viñuales per «posar en marxa Tarragona»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha aprofitat el primer cap de setmana de campanya per visitar el Camp de Tarragona. Com no podia ser d'altra manera, ahir va fer parada a la capital, per donar suport al candidat socialista, Rubén Viñuales, a qui va deixar clara la consigna del partit de cara a les pròximes eleccions: «El 28 de maig, Tarragona s'ha de posar en marxa com a pas previ per posar Catalunya en marxa». Illa va aprofitar la visita a la ciutat per apel·lar al vot de «totes aquelles persones que fa 8 o 10 anys confiaven en nosaltres i, pel motiu que sigui, aquests darrers anys ho han deixat de fer». El primer secretari de la formació va demanar que tornin a confiar «en el PSC, en Viñuales i en mi».

Els socialistes han començat amb «optimisme, força i orgull» una campanya que, per a Illa, ha d'esdevenir «educada, tranquil·la, respectuosa i propositiva». En aquest sentit, va destacar el «nerviosisme d'algunes formacions i va criticar que sempre estan amb la «queixa». Divendres passat, Junts per Catalunya va carregar contra el PSC per la gestió de Rodalies durant l'acte que van celebrar a Reus. Illa va demanar als seus companys socialistes que fugin d'aquest «neguit» i vetllin perquè la campanya sigui una «conversa pública neta».

El primer secretari del PSC va assegurar que Catalunya «s'ha de posar en marxa per tornar a ser un motor econòmic» i, per això, els pròxims comicis a tots els municipis i pobles del país són «especialment rellevants». Illa va expressar que cal centrar les energies del país en «resoldre problemes concrets», així com engegar dinàmiques de col·laboració entre institucions. En definitiva, va expressar la necessitat de fer «política útil». D'altra banda, va remarcar que les institucions han de «perdre la por a decidir». Illa va assegurar que no haver-ho fet ha provocat que projectes que serveixen per generar prosperitat a Tarragona o infraestructures importants estiguin «encallats».

Un bon equip

El primer secretari del PSC va assegurar que Viñuales ha muntat un «bon equip, pensat per governar» i va destacar la figura de Montse Adán, número 2 de la llista, qui també va intervenir en l'acte dels socialistes a la plaça de la Rumba. Adán va insistir que, ara mateix, Tarragona és «una ciutat bruta, grisa i trista, que està mirant enrere, en comptes de mirar al futur». D'altra banda, va aprofitar per avisar a Illa, del que està segura que serà «el pròxim president de la Generalitat», que «des de Tarragona serem un corcó». I és que la número 2 del PSC va remarcar la necessitat que les institucions «creguin en aquest territori, igual que ho fem nosaltres».

Illa també va fer èmfasi en el programa electoral, el qual ha resumit en tres conceptes: posar ordre, generar prosperitat i autoestima. El primer secretari del PSC va destacar que calen propostes «realistes, però ambicioses». Viñuales va fer un repàs dels diferents projectes que ha anat presentant les darreres setmanes, com la Rambla del Mar o la pacificació dels carrers Unió i Apodaca, així com de la primera coca de la Rambla Nova. «Ha arribat el moment que Tarragona pensi en gran», va afirmar l'alcaldable, qui va assegurar que vol continuar «el llegat» de Josep Félix Ballesteros. D'altra banda, va destacar l'objectiu de ser la capital de l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona i d'obrir la ciutat al món.

tracking