Diari Més
Maria Mercè Martorell

Candidata a l'alcaldia de Tarragona pel Partit Popular

«Cal conèixer i atendre les necessitats de cada barri o passarà com amb la Móra, voldran independitzar-se»

Martorell opina que el projecte de l'alberg juvenil a la Ciutat de Repòs «no suma ni a Tarragona ni a Llevant, que és la zona amb menys equipaments»

Maria Mercè Martorell, candidata del PP a l'alcaldia.

«Cal conèixer i atendre les necessitats de cada barri de Tarragona o passarà com amb la Móra, voldran independitzar-se»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

— Quins són els problemes més urgents a abordar?

— Cal endreçar i arreglar Tarragona. Això implica millorar la neteja, la seguretat i la il·luminació, així com acabar amb les pintades i el vandalisme. No pot ser que la ciutat doni una imatge d'estar totalment abandonada.

— Què proposa fer per tenir una ciutat més neta?

— Optimitzar el procés de recollida dels camions i monitorar els contenidors per saber si estan plens per optimitzar el servei. La resposta serà més ràpida i disminuirà la petjada de carboni. Cal crear mecanismes per adaptar-se fer diferents tractaments segons les necessitats de cada barri i l'època de l'any.

— Què opina sobre que el govern hagi aprovat el contracte de la neteja abans d'eleccions?

— El grup municipal va votar en contra. No pots aprovar un contracte tan seriós i important contra vent i marea en l'últim ple, hipotecant la ciutat i els governs posteriors. Em sembla una irresponsabilitat i una falta de respecte als ciutadans.

— Pel que fa a la seguretat, ha fet molt d'èmfasi en lluitar per acabar amb les ocupacions.

— Apostem per una policia municipal de zona, de barri, de proximitat. És necessari tenir més agents i repartir-los segons les ràtios de població, perquè actualment és impossible cobrir-ho tot. Així s'evitaran robatoris i també ocupacions. L'Ajuntament ha de protegir el propietari. També és important que hi hagi més il·luminació, Tarragona fa sensació de ciutat fosca i això crea inseguretat.

— En les darreres setmanes hi ha hagut debat sobre el creixement urbanístic de la ciutat...

— Hem de construir de cara al mar, no en direcció al polígon i la petroquímica. Quin sentit té construir en espais industrials carregant-se teixits empresarials de la zona quan podem fer-ho en millors zones al costat del mar?

— Partits com el PSC aposten per urbanitzar Terres Cavades.

— Hem de construir en les zones de desenvolupament natural de la ciutat, les que siguin. Sembla que hi ha zones que estiguin maleïdes, on no es pot construir.

— El portaveu del grup municipal, José Luis Martín va donar suport a la campanya Stop Decadència, vostè combrega amb el decàleg de la plataforma?

— Un pot coincidir en certes reivindicacions, però això no vol dir que estiguem d'acord amb la campanya i amb el model. Una cosa és dir què volem i cap on hem d'anar, i una altra és vendre una imatge de la ciutat catastròfica. No hi podem estar d'acord.

— Ha criticat la gestió de l'alcalde, Pau Ricomà, quin creu que ha sigut el seu pitjor error?

— Perdre el contacte amb el ciutadà, sembla que el govern estigui en una realitat paral·lela. Cal conèixer i analitzar els problemes de cada barri, parlant amb ells, i atendre les seves necessitats, que són diferents. Si no, després passa com a la Móra, que volen independitzar-se.

— Creu que la ciutat és prou atractiva per als joves?

— No, molts marxen a altres municipis amb càrregues impositives més baixes i pisos més econòmics. Si volem ser capital de l'àrea metropolitana, cal revertir la situació congelant impostos i, si la situació ho permet, baixar-los. L'objectiu és que es pagui menys, però que ho faci més gent, segur que recaptarem més.

— Està a favor del projecte de l'alberg juvenil?

— Creiem que no suma ni a Tarragona ni a la zona de Llevant, que, a més, és la que menys equipaments té. El projecte treu l'oportunitat de crear equipaments que necessiten els veïns.

— També creu que cal potenciar el turisme de creuers?

— Per descomptat. És una font de riquesa que, a més, no l'has d'anar a buscar, perquè te la porten a casa. Però hem de fomentar que es quedin i consumeixin el màxim possible a la ciutat. Advoquem perquè la ciutat sigui municipi turístic, perquè el comerç pugui oferir serveis a qualsevol hora del dia. D'altra banda, cal que les visites a Tarragona no durin tres hores, sinó dos dies. Això es fa, per exemple, potenciant el patrimoni de la Part Baixa, per evitar que els turistes es reparteixin per tota la ciutat.

— No és un secret que el patrimoni és una de les seves dèries.

— Ha de ser un dels motors de la ciutat. S'ha de tornar a treballar en la conservació de tots els espais monumentals i cal posar en valor el patrimoni que tenim, no només el romà, sinó també el jueu, el medieval, el modernisme a la Rambla o el contemporani, com vam fer en 2006.

— Pensa que la Tabacalera és el lloc ideal per acollir la futura Biblioteca Provincial?

— Sembla que la Tabacalera sigui el calaix on es posen les coses que no se sap on col·locar-les. Hem d'aprofitar que té uns jardins preciosos per fer presentacions de llibres i concerts i cinema a la fresca. A banda d'acollir l'Hemeroteca i l'Arxiu, apostem per crear un espai temàtic de la mateixa Tabacalera. També pot ser positiu licitar-hi un restaurant o un bar perquè la gent vagi a la Part Baixa. I és que tot això ajudaria a dignificar aquella zona.

— Pensa en possibles pactes?

— El que ens toca és treure el millor resultat. Tenim molt clar que el dia 28 no és el final de res, sinó el principi de tot. Veurem quina és la voluntat dels ciutadans i, a partir d'això, decidirem què fem. Però sempre mirarem d'aplicar el nostre programa, que és en el que hauran confiat els votants.

tracking