Diari Més

Benestar animal

La Protectora de Tarragona alerta que l'abandonament de mascotes s'avança a l'estiu

Uns 80 animals han entrat aquesta primavera a la gossera, que renovarà les seves instal·lacions

La Protectora d'Animals i Plantes gestiona la gossera municipal, al polígon Riu Clar.

La Protectora de Tarragona alerta que l'abandonament de mascotes s'avança a l'estiuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Protectora d'Animals i Plantes de Tarragona ha començat a rebre un gran volum de gats i gossos abans del previst. L'estiu acostuma a ser l'estació de l'any en la qual més entrades es produeixen, tot i que, en l'últim mes, ja han entrat al voltant de 35 cadells de gos i 45 gats. Paral·lelament, la Protectora considera necessari millorar la instal·lació elèctrica i renovar les canonades subterrànies, dos aspectes en els quals treballa l'Ajuntament, que també contempla, en el futur, ampliar l'espai.

«Aquest estiu tocarà fer mans i mànigues», lamenta la tresorera, Núria Güell, davant l'arribada de nous animals abans de l'habitual. En canvi, com a aspecte positiu, Güell destaca l'augment de l'adopció: «Fa uns dies van marxar 15 gats i 12 gossos en un cap de setmana. Això no ho havíem aconseguit mai. I no només ve gent de Tarragona, sinó també d'altres llocs, com Barcelona, Terrassa o Terres de l'Ebre».

En els darrers deu anys, el nombre de gossos no ha variat gaire, ja que sempre s'ha situat entre els 120 i els 140. Tanmateix, ara hi ha el doble de gats que fa una dècada. «Tenim més de 200 gats i és difícil gestionar la situació per la manca d'espai», exposa la tresorera.

Futures reformes

La Protectora creu que s'haurien d'ampliar les instal·lacions de la gossera municipal, ubicada al polígon Riu Clar, perquè els animals «estiguin en millors condicions», segons Güell, i hi hagi un bon espai de magatzem i de consultes i zones de quarantena per evitar contagis quan hi ha malalts. «El pati del darrere de la gossera també és municipal, així que, per aquí, es podria ampliar», comenta.

L'Ajuntament preveu fer créixer més endavant la gossera. De moment, ara treballa en la redacció del projecte de renovació de les canonades subterrànies i de la instal·lació elèctrica, una de les demandes de fa anys de la Protectora. «Des del 2003 no es fa res al clavegueram i, quan plou, les canonades es bloquegen i surt la porqueria pels desguassos. És antihigiènic», lamenta la tresorera.

D'altra banda, la Protectora espera que la renovació de la instal·lació elèctrica suposi un augment de la potència. «Moltes vegades hem d'apagar les llums d'una zona per encendre-les a una altra. A l'hivern hem de decidir entre tenir llum o tenir calefacció. La potència actual no dona per a totes les necessitats. És urgent solucionar-ho», resumeix Güell.

tracking