Diari Més

Solidaritat

La Floresta celebrarà un festival per lluitar contra la malaltia que pateix el tarragoní Javi Galera

Durant la jornada es recolliran fons a favor de la Fundación Niemann-Pick

El festival solidari de la Floresta lluitarà contra la

La Floresta celebrarà un festival per lluitar contra la malaltia que pateix el tarragoní Javi GaleraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte, 13 de maig, el barri de la Floresta acollirà un festival solidari a favor de la Fundación Niemann-Pick d'Espanya sota el lemaUna causa, la vida: Todos con Javier Galera. Durant tot el dia s'organitzaran activitats gastronòmiques, culturals, caminades, jocs, exhibicions, arts escèniques i actuacions musicals amb l'objectiu de recollir fons per lluitar contra la Niemann-Pick, la malaltia que pateix el jove tarragoní Javi Galera.

La iniciativa arrencarà a les 09 h, amb un esmorzar solidari. La venda anticipada de tiquets es farà el dimecres, de 18 a 19:30 h, al local social de La Floresta. A les 09:30 h es podrà triar entre dues activitats, o participar en un Campionat de petanca o bé apuntar-se a la caminada fins al Parc Ecohistòric del Pont del Diable. Les inscripcions per ambdues activitats es podran fer el mateix dia a la barra del festival o també escanejant el codi QR, en el cas de la sortida.

A partir de les 10 h, la Colla Gegantera dels Barris de Ponent farà un recorregut per la Floresta i, a les 10:30 h, el Club Kárate Kaptain Nemo oferirà una exhibició a l'escenari del festival. A les 11:30 h serà el torn de l'actuació de l'Escola de Baile Adelaida Guerrero.

A les 12:30 h, es podrà gaudir d'un vermut amenitzat per la violinista Astrid Torrente. A les 14 h, es farà la fideuà solidària. La venda anticipada de tiquets serà el dimecres, de 18 h a 19:30 h, al local social de La Floresta.

Les activitats es reprendran, a les 16:30 h, amb una actuació de màgia, a càrrec de Javier Martí. A les 17:30 h, pujarà a l'escenari Alba «La Rubia» i el seu quartet. A les 18:·30 h, sessió de zumba amb els monitors de Royal. El dimecres es pot adquirir l'adhesiu solidari del Royal al local social del barri. I a les 19:30 h, es farà una xerrada a càrrec de membres de la Fundación Niemann Pick d'Espanya sobre aquesta malaltia minoritària.

Els grups musicals que actuaran en el festival solidari seran: Sal 150 (20:00h); Canelita en rama (20:40 h); Bianco (21:20 h; Ascen Mairlot (22:00h); Siroco (22:40 h); i Vergüenza ajena (23:20 h).

La Niemann-Pick

El festival solidari tindrà com a protagonista al Javi Galera, el jove tarragoní que té la Niemann-Pick. Es tracta d'una malaltia minoritària hereditària que afecta principalment els infants i que pateix 1 de cada 150.000 persones a Espanya.

La malaltia afecta la capacitat del cos per metabolitzar els greixos (el colesterol i els lípids) dintre de les cèl·lules, que no funcionen adequadament. Les persones que pateixen aquesta malaltia presenten símptomes relacionats amb la pèrdua de funcionament dels nervis, el cap i altres òrgans.

La Fundación Niemann-Pick treballa per recollir fons per a la investigació científica, l'orientació i atenció familiar i la seva divulgació.

tracking