Diari Més

Política

Mar Giné proposa rehabilitar els immobles degradats de la ciutat

La cap de llista de Sí Tarragona denúncia que el govern municipal no ha impulsat cap acció prevista en el Pla Local d'Habitatge 2021-2026

Mar Giné després de reunir-se amb

Mar Giné proposa rehabilitar els immobles degradats de la ciutatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit Sí Tarragona, encapçalat per Mar Giné, aposta per una política d'habitatge per fomentar una ciutat segura, dinàmica i sostenible, prioritzant la rehabilitació dels immobles degradats i la gestió de les finques buides.

Mar Giné ha pogut contrastar que l'Ajuntament de Tarragona no ha planificat l'aplicació de les mesures que preveu el Pla i que tenen per objectiu principal les persones i garantir el seu dret a l'habitatge.

MÉS INFORMACIÓ

Mar Giné presenta el seu equip per assolir l'alcaldia de Tarragona amb Pacte Local

Membres de la candidatura, Inés Batlle, Mariona Puig, Anna Vidal i Marian Ramírez, es van reunir el passat 28 d'abril amb l'alcaldable i Sergio Nasarre i altres membres de la càtedra Unesco d'habitatge de la Universitat Rovira i Virgili per compartir la visió de l'estat actual de Tarragona i en especial el futur del model de ciutat.

Per part de Sí Tarragona, es proposa la rehabilitació dels immobles existents com a peça clau per a evolucionar cap a una ciutat per a les persones. Per a poder impulsar la rehabilitació dels immobles, Mar Giné proposa que s'aprovin línies d'ajuts als propietaris que acreditin que no tenen mitjans per fer-ho, amb el compromís de posar-ho a disposició de lloguer social durant un temps determinat a una borsa d'habitatges que es gestionaria per part de l'Ajuntament.

Aquesta mesura tindria una triple conseqüència, frenar la degradació de diversos edificis de la ciutat que desmereixen tot el col·lectiu i legalitzar i actualitzar les seves instal·lacions, evitar les ocupacions il·legals i disposar d'un parc d'habitatges gestionat per l'Ajuntament a disposició de la ciutadania més vulnerable.

Per altra banda, Giné afirma que en el març de l'aprovació del POUM caldrà estudiar de forma detallada tots els àmbits i sectors pendents d'urbanitzar per tal de confirmar la seva viabilitat. La política d'habitatge basada en la rehabilitació és compatible amb el creixement urbanístic dimensionat en funció de les necessitats del municipi a curt i a llarg termini, afirma la candidata.

tracking