Diari Més

Tarragona celebrarà aquest dissabte el Dia Internacional de la Dansa

El Balcó del Mediterrani acollirà la barra de dansa clàssica i el manifest institucional

Imatge d'arxiu d'una edició anterior del Dia Internacional de la Dansa a Tarragona.

Tarragona celebrarà aquest dissabte el Dia Internacional de la DansaTarragona Cultura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte, 29 d'abril, la ciutat torna a celebrar el Dia Internacional de la Dansa amb un seguit d'actes organitzats per l'Ajuntament amb la col·laboració de les entitats, amb la participació de ballarins i ballarines de totes les edats de la ciutat i que s'allargarà fins al 13 de maig.

Prop de 200 ballarins i ballarines de diferents escoles de Tarragona es donaran cita a les 12 h al Balcó del Mediterrani per commemorar, tot ballant, aquesta cita. La gran i emblemàtica barra clàssica del Balcó acollirà una mostra d'exercicis de dansa clàssica elaborats conjuntament per les sis escoles de l'Associació pel Foment de la Dansa. Una barra protagonitzada per petits ballarins que presentaran quatre petits exercicis bàsics de dansa clàssica. I una altra protagonitzada per adolescents i adults que oferiran sis petits exercicis de dansa clàssica molt més elaborats.

Abans, el mateix escenari acollirà el manifest institucional, que comptarà amb la presència de l'alcalde, Pau Ricomà, i la lectura per part de la consellera de Cultura, Inés Solé. El manifest d'aquest 2023 el signa Angels Margarit, ballarina, coreògrafa i pedagoga, Premi Nacional de Dansa, que defineix la dansa com «la més democràtica de les arts».

La celebració s'allargarà uns dies més. Dissabte dia 6, el Teatre Tarragona acollirà la Gala de Dansa, on les escoles de dansa que formen part de l'Associació per al Foment de la Dansa faran una mostra de diverses peces treballades des de diferents estils: dansa clàssica, contemporània, dansa jazz, hiphop, comercial, musical, dansa creativa…

Els alumnes compartiran les seves coreografies i fusionaran la música, l'esforç i l'emoció en un mateix espectacle. A les 18 h hi haurà la mostra infantil, amb infants de quatre a dotze anys; mentre que la mostra juvenil-adulta de les 20 h estarà protagonitzada per adolescents i adults que estimen la dansa des de ben petits i que segueixen ballant.

Finalment, dissabte 13 de maig a les 17.30 h es durà a terme la Mostra de Dansa al parc del Francolí, que esdevindrà un autèntic espai obert a totes les escoles, espais culturals o centres relacionats amb la dansa, de diferents estils i edats, que hi ha a la ciutat i voltants. Un esdeveniment a l'aire lliure amb l'objectiu de fomentar i agermanar la dansa a la ciutat de Tarragona.

Tots els actes estan organitzats per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de l'Associació per al Foment de la Dansa de Tarragona. La voluntat d'aquestes activitats és esdevenir de punt de trobada entre els alumnes d'aquestes escoles i la ciutadania en general, així com representar la màxima pluralitat d'estils i d'edats i aconseguir un ambient festiu per a tota la ciutat al voltant de la dansa.

tracking