Diari Més

Verbier: el vaixell mercant amb rumb a Tarragona afectat per la guerra d'Ucraïna

El mercant de gra Verbier ha hagut de modificar la seva ruta amb rumb al Port de Tarragona pels continus bloquejos i traves de la marina russa

El mercant de gra Verbier ha hagut de modificar el seu rumb en direcció al Port de Tarragona per les dificultats provocades pel bloqueig rus a Ucraïna.

La guerra d'Ucraïna afecta al vaixell mercant Verbier que tenia rumb a TarragonaVessel Finder

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bloqueig rus a Ucraïna és una de les conseqüències del conflicte entre tots dos països. Ucraïna, un dels grans productorsa nivell mundialde cereals, pateix la pressió russa al Mar Negre, on vaixells de guerra russos tanquen l'accés als ports ucraïnesos. Un bloqueigque també té greusconseqüènciesaEspanya, que és el segon comprador més gran de gra ucraïnès, només per darrere de la Xina.

La pressió de Vladímir Putin en boicotejar les exportacions ucraïneses està provocant una crisialimentariaglobal que ha provocat una reacció global que, finalment, va obligar el president rus a firmar un acord per a l'exportació de gra ucraïnès.

Tot i la pressió que el va obligar a signar l'acord, la presència delsbucsde guerra russos continua complicant i endarrerint les exportacions ucraïneses, perjudicant els exportadors. Segons publica El País, un d'aquests perjudicats és Verbier, un mercant graner que navega sota la bandera del Panamà i que opera sota la propietat d'una naviliera japonesa.

Aquest mercant, de 210 metres d'eslora, el 8 de març va posar rumb a Istanbul, a la costa turca, per tal de rebre el vistiplau dels inspectors del Centre Conjunt de Coordinació, l'organisme encarregat de la gestió del corredor de gra entre Rússia, Ucraïna, Turquia i l'ONU.

Tanmateix, la part russa estaria endarrerint a la meitat el ritme de 10 inspeccions diàries acordat i, segons el port deYuzhne, d'aquests 10 vaixells diaris només un o dos aconsegueixen superar el bloqueig, provocant greus problemes al comerç de gra.

ElVerbiertenia prevista seguir la seva navegació pel mar Negre fins al Port deYuzhne, a Ucraïna, on havia de recollir la mercaderia, per retornar a Turquia a tornar a passar una nova inspecció.

La ruta del mercant havia de continuar direcció al mar Mediterrani per finalitzar al Port de Tarragona, però, sempre segons la informació d'El País, els contratemps provocats per la flota russa podrien haver provocat un canvi de destí del mercant.

tracking