Diari Més

Mobilitat

A informació pública els estudis de la connexió entre Tarragona i Reus amb el Tramcamp

El Departament de Territori preveu 34 quilòmetres de línies i 33 estacions, vuit de les quals intercanviadors

Render del recorregut del Tramcamp en el seu pas per l'hospital Sant Joan de Reus.

Coneix quin serà el recorregut que farà el Tramcamp a la ciutat de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Territori ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) els estudis de connexió entre Tarragona i Reus així com els recorreguts urbans del tramvia del Camp de Tarragona. Concretament, l'àmbit correspon a la xarxa que uneix les dues ciutats, incloent les penetracions urbanes passant per Vila-seca, i que també dona accés a l'aeroport de Reus i completa el tram sud de Cambrils. Les línies abastaran una longitud de 34 quilòmetres al llarg de les quals s'ubicaran un total de 33 estacions, de les quals vuit seran intercanviadors -un amb l'aeroport de Reus, dos amb les estacions d'autobusos a Reus i Tarragona, i els restants amb estacions de Rodalies de Catalunya i de llarg recorregut.

A la ciutat de Reus, els serveis s'articulen mitjançant un bucle perimetral en forma de cor i a la ciutat de Tarragona mitjançant un sistema en creu amb intercanvi al centre de la ciutat a Imperial Tàrraco, als barris de ponent mitjançant un sistema de penetració urbana alternatiu al directe de l'N-340. El sistema, segons Territori, està dissenyat perquè pugui disposar alhora d'un servei metropolità interurbà i de diversos serveis urbans, adaptats a les característiques de cada municipi.

MÉS INFORMACIÓ

Coneix quins seran els ramals i les parades del Tramcamp a Tarragona

A partir d'un traçat independent de la xarxa ferroviària en servei, ha remarcat el Departament, el tramvia del Camp de Tarragona pot adoptar l'ample estàndard europeu i ofereix més possibilitats a l'hora d'adquirir el material mòbil i gestionar el servei. D'altra banda, ha precisat, és un sistema «integrat en l'entorn», que inclou trams sense catenària en els àmbits densament poblats.

Actualment, està en redacció el projecte constructiu d'un primer tram de la xarxa, el que uneix Cambrils, Salou i Vila-seca i en licitació la compra dels primers set trens que hi donaran servei. Segons el Govern, el desenvolupament d'aquest sistema ha d'ajudar a fer créixer la quota modal del transport públic, mitjançant serveis que potenciïn la mobilitat interurbana i que també relliguin la mobilitat interna dels principals nuclis urbans. Fruit d'aquest plantejament, es connecten els pols estratègics d'activitat i es facilita la mobilitat tant de residents com de visitants.

Amb la publicació al DOGC s'obre ara el procés perquè administracions, entitats i particulars puguin consultar els estudis informatius i d'impacte ambiental per a la presentació d'al·legacions. Atesa la complexitat i volum de la documentació, el procés d'informació pública finalitzarà excepcionalment el 14 de juliol vinent.

MÉS INFORMACIÓ

Liciten la compra de set tramvies del Tramcamp entre Cambrils i Vila-seca per 48 MEUR

tracking