Diari Més

RECONEIXEMENT

Tarragona distingeix Àlex Arenas i Neus Roig amb el Mèrit Científic i el Mèrit Cívic

L'objectiu és reconèixer aquestes persones que destaquen en el seu àmbit i donar-los les gràcies per la seva excel·lència

Pau Ricomà amb

Tarragona distingeix Àlex Arenas i Neus Roig amb el Mèrit Científic i el Mèrit CívicAj. Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Divendres es vanatorgarles distincions de Mèrit Científic i Mèrit Cívica dues personalitats de la ciutat, quesónÀlexArenasi Neus Roig, respectivament. L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que va presidit l'acte, vaexpressar la importància de «reconèixer aquestes persones que destaquen en el seu àmbit,sigui científic, esportiu, cívic ocultural», ja queés una manera «de donar les gràcies per aportar l'excel·lència en el seu àmbit».

D'unabanda,ha estat el torn de la distinció al Dr. Àlex Arenasper la seva important aportació a la pandèmia de la Covid-19, per la manera d'estudiar i divulgar-ne els fets. ÀlexArenas(Barcelona, 1969) dirigeix la càtedra de Ciència i Humanisme de la Universitat Rovira i Virgili (URV), dedicada a fomentar, promoure i difondre els valors de la ciència a la societat, des de la perspectiva humanística; amb l'objectiu d'afavorir la seva visibilitat social, per tal de generalitzar i socialitzar el coneixement en aquest àmbit.

El conseller d'Educació, Manel Castaño, ha aportat a la seva presentació que «Arenasja va ser escollit per la Generalitat de Catalunya per a formar part del Grup Horitzó, un comitè d'experts que assessora el Govern en polítiques de recerca, desenvolupament i innovació»i és per això, ha afegit el conseller que «l'Ajuntament ha volgut reconèixer l'aportació a la seva continuada tasca de fomentar, promoure, difondre i apropar els valors de la ciència a la societat des de la perspectiva humanística».

Arenasha volgut agrair el guardó i confessar «estar molt nerviós perquè m'ha fet recordar el que vam viure i que va ser una etapa molt dura». El científic ha destacat que dos anys després podem corroborar que «tenim la capacitat d'oblidar moments difícils per tal de sobreviure i que la ciència és l'única llum que tenim els humans per avançar». El catedràtic de la URV ha manifestat que el premi és per tot l'equip que l'acompanya cada dia.

D'altrabanda,també s'ha atorgat un segon guardó, que és la distinció al Mèrit Cívic per la directora de l'Observatori de les Desaparicions Forçades de Menors (ODFM), la Dra. Neus Roig Pruñonosa. Roig(Barcelona, 1959) és doctora en Ciències Humanes i Socials i antropòloga. Està especialitzada en l'estudi de l'estructura política, social i religiosa que va fomentar el robatori de nadons durant la dictadura i part de la democràcia espanyola.

tracking