Diari Més

SOCIETAT

Tarragona celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

La commemoració s'ha dut a terme amb una ofrena des del balcó del Mediterrani i un dinar de germanor al carrer Cós del Bou

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha encapçalat l'acte.

Tarragona celebra el Dia Internacional del Poble GitanoAj. Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional del Dia del poble Gitano a Tarragona. L'acte, que ha estat presiditper l'alcalde, Pau Ricomà, també ha comptat també amb la presència del delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré, i ha estat conduït per la presidenta de l'Associació Gitana de Tarragona, Trinidad Torres.

L'alcalde ha destacat «la projeccióbrultalque té la cultura del poble gitano a Catalunya, com ara el flamenc, declaratPatrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat; i la rumba catalana, un element diferenciador de país que també ha traspassat fronteres». «Aquesta cultura acompanya la vida quotidiana del poble gitano. Des de l'Ajuntament de Tarragona donen tot el suport i treballem per la millora de la qualitat de vida d'aquest poble, sobretot, per erradicar d'una vegada per totesles discriminacionsque malauradament encara pateix», ha afegit Ricomà, que ha avançat el que pròxim dia 8 d'abril el balcó de l'Ajuntament de Tarragona lluirà la bandera del poble gitano.

Tot seguit, la celebració ha continuat amb la intervenció del president de l'Associació Gitana de Tarragona, Antonio Gutiérrez Ximenis,el president de l'associació gitana de Gràcia, Ricardo Valentí; i del president de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya, Simón Montero. Tots han coincidit en manifestar que «encara queda molt de camí per recórrer en la lluita contra la discriminació del poble gitano i que, per això, el dia 8 d'abril és una jornada festiva, però també reivindicativa». Tots han apostat per «treballar conjuntament per una societat millor sense perdre, mai,els costumsi la identitat gitana».

La commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano, que se celebra cada any el dia 8 d'abril, ha seguit amb una ofrena des del balcó del Mediterrani i un dinar de germanor que ha comptat amb un espectacle de flamenc al carrerCósdel Bou.

tracking