Diari Més

Reconeixement

Un catedràtic de la URV rep el premi europeu més important en toxicologia

El guardó serà lliurat durant el 57è congrés d'Eurotox, que tindrà lloc al setembre a Ljubljana (Eslovènia)

Un catedràtic de la URV rep el premi europeu més important en toxicologiaURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El catedràtic emèrit de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona José Luis Domingo ha estat distingit amb el premi Eurotox Merit Award, el reconeixement més important en toxicologia d'Europa, creat el 1992. Domingo és el primer investigador espanyol a rebre aquest reconeixement europeu, que ha valorat la carrera professional i la investigació sobre els efectes dels contaminants ambientals i alimentaris per a la salut humana duta a terme pel catedràtic.

Eurotox, la federació que agrupa les societats estatals europees de toxicologia, ha valorat de Domingo la seva «llarga carrera professional, l'extensa llista de publicacions i la contribució a la investigació sobre els efectes dels contaminants ambientals i alimentaris per a la salut humana». El guardó serà lliurat durant el 57è congrés d'Eurotox, que tindrà lloc al setembre a Ljubljana (Eslovènia).

«Rebre aquest reconeixement és una satisfacció molt gran, ja que m'han valorat la feina feta durant tants anys. No és gens fàcil, perquè la competència és molt gran, amb investigadors de països i institucions molt potents, i no se'n concedeixen gaires», ha declarat Domingo, que ha volgut compartir el premi amb la URV, la universitat on ha dut a terme tota la carrera professional.

«Sovint hi ha oportunitats de marxar fora, però sempre he tingut clar que aquest era el meu lloc. Si treballes a fons, amb motivació i ganes de progressar en les investigacions, no cal estar a cap gran universitat per ser reconegut. Em fa molt feliç ajudar a augmentar la reputació de la URV. És un estímul per a tots els investigadors i per a la universitat, per continuar retroalimentant-nos i creixent junts», ha dit el guardonat.

José Luis Domingo és catedràtic de Toxicologia i Salut Mediambiental a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, i fundador de TecnATox, Centre de Tecnologia Ambiental, Alimentària i Toxicològica, especialitzat en recerca sobre la innovació i transferència de tecnologia al àmbit alimentari, ambiental i toxicològic.

La seva activitat se centra en el camp dels contaminants mediambientals i alimentaris, i els possibles riscos i beneficis sobre la salut de la població i el medi ambient. Des de fa nou anys, Domingo és editor en cap de la revista Environmental Research, publicació del grup Elsevier que rep 12.000 articles anuals.

Anteriorment, ho havia estat també de 'Food and Chemical Toxicology' i 'Human and Ecological Risk Assessment'. El professor de la URV està entre els investigadors més citats del món, el seu nom figura al llistat 'Highly Cited Researchers' i ocupa la primera posició per h-índex d'Espanya.

tracking